• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Göktaş,`İslam gelecek olandır, geçmiş olan değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Marmara Üniversitesine yaptığı kültürel ve sosyal programlarla ismini duyuran Rehber Gençlik Kulübü Müslümanların bugün içerisinde bulunduğu durumu ve yarına dair beklentilerini konu alan bir konferans düzenledi. Programa konuşmacı olarak İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş katıldı.

Hafız Mehmet Nar`ın Kur`an tilavetiyle başlayan program Kulüp Başkanı Selman Talayhan`ın açılış konuşmasıyla devam etti. Hüseyin Azak`ın okuduğu şiirden sonra Mehmet Göktaş Hoca söz aldı.

“Dün sustuğumuz için, bugün de ayağa kalktığımız için musibetlere uğradık”

Kur`an`da da geçtiği üzere Müslümanların ümitvar olmasını ve yalnız kâfirlerin Allah`tan ümitlerini kesebileceklerini söyleyen Göktaş Hoca, “Bugün bir çoğumuza göre İslam âleminin içerisinde olduğu durum bir çıkmazı hatta tükenmişliği andırıyor olabilir. Ancak şunu unutmayın Allah bizleri bu dünyada imtihan ediyor, başımıza gelen musibetler belki bizim yaptığımız hatalardan gelmiş olabilir, ama ben bunu çok net söyleyebilirim ki bugün İslam âlemi dirilmeye, ayağa kalkmaya çalıştığı için küfür ve emperyalizmin şiddetli saldırılarına maruz kalıyor” dedi

“İslam gelecek olandır geçmiş olan değil”

İslam`ın arkasından el sallayacak bir vapur değil, her zaman bize doğru gelen bir kurtuluş gemisi olduğunu belirten Göktaş Hoca, “Bugün içimizde İslam  adına bir heyecan varsa bunu kesinlikle küçük görmeyelim, birileri bizim bu heyecanımızla alay edip bizi bu mücadelemizden soğutabilirler. Böyle insanlarla fazla vakit geçirilmemeliyiz. Sahabeyi sahabe yapan bütün şeyler, bugün elimizde mevcuttur. Kur`an tüm ihtişamıyla elimizde, Resulullah`ın sünneti eksiksiz bir şekilde elimizde, o halde kendimizi küçük görmeyelim, ümidimizi ve heyecanımızı kaybetmeyelim. Dün olduğu gibi, bugün olduğu gibi, gelecek te İslam`ın Müslümanların olacaktır”  şeklinde konuştu. (Selman Talayhan -İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir