• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
Gaziantep`te engelli araç park alanları ile ulaşım araçları denetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te engelli vatandaşlara ait otobüs duraklarına park eden, kavşak içlerine, park yasağı bulunan alanlar ile trafik akışını olumsuz etkileyen çift sıra parklanmalara izin verilmeyerek sürücüler uyarıldı.

Zabıta ekipleri engelli park alanları ile toplu taşıma araçlarını denetleyerek serbest paso ve 65 yaş üstü yolculara zorluk çıkaran sürücülere yasal işlem başlatırken, engelli vatandaşların geçiş yerlerine park eden araçlara ise cezai işlem uyguladı.

Engelli araç park alanlarına park eden sürücülere ulaşılarak araçları zabıta ekipleri tarafından bulunduğu yerden kaldırılırken,  sürücüsüne ulaşılamayan araçlar ise otoparklara çekildi.

Toplu taşıma araçları denetlendi

Şehir genelinde faaliyet göstermekte olan toplu taşıma araçlarını da  denetleyen ekipler, araç içerisinde sigara içen, koltukları yırtık, kirli döşeme ile çalışan, gereksiz klakson çalan, susturucusu olmayan ya da egzoz ile gürültü çıkararak çevreye ve vatandaşlara rahatsızlık veren şoförleri de denetledi.

Serbest paso ve 65 yaş üstü yolculara zorluk çıkaran, seferlerine çıkmayan, güzergâh ihlali yapan, duraklara uymayan toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlerde tespit edilen olumsuzluklarla ilgili sürücülere yasal işlemler uygulandı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir