• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursa`dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursalı yardımseverlerin katkılarıyla toplanan gıda maddeleri ve ısınma araçlarından oluşan 3 TIR dolusu yardım malzemeleri, kış şartlarıyla mücadele eden Suriye`deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Şimdiye kadar Büyükşehir Belediyesi, işadamları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlardan sağlanan yardımlarla doldurulan 200`ü aşkın TIR, bölge halkına ulaşırken, son 2 hafta içinde yapılan 13 TIR yardımın ardından bugün de içinde 800 adet soba ve un bulunan 3 TIR yardım malzemesi Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen ve yardımseverlerin de katkılarıyla toplanan yardımlarla doldurulan TIR`lar Büyükşehir Belediyesi`nin Doğanbey Otoparkı`nda düzenlenen törenle Bayırbucak`a uğurlandı.

Yaşam şartları iyice ağırlaştı

Bir taraftan savaş, bir taraftan da kış mevsiminin gelmesiyle Suriye`de yaşam şartlarının daha da ağırlaştığına dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, “Dost, komşu ülke Suriye`de mazlumlara hem Türkiye olarak hem de Bursa olarak yardımlar  ilk günden itibaren devam ediyor. Bir taraftan savaş devam ederken, kışın da bastırmasıyla imkânlar iyice kısıtlı hale geldi. Dostluk, kardeşlik sıkıntılı zamanlarda belli olur. Biz de dostluğumuzu en iyi şekilde göstermeye devam ediyoruz. Tek temennimiz savaşın ve zulmün bir an önce bitmesi. Ancak hayat normale dönene kadar yardımlarımızı bölgeye göndermeye devam edeceğiz. Ben bu yardımların toplanmasını sağlayan Samsun Dernekleri Federasyonu`na ve katkı veren hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir