• DOLAR 32.533
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.885
  • ...
Batman Üniversitesi Afetlere Hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Van depreminin ardından Türkiye geneli üniversitelerde arama kurtarma birimleri kuruluyor. Batman Üniversitesi muhtemel bir deprem, yangın gibi afetlere karşın kendi sivil savunma ekibini kuruyor. Malatya İnönü Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi ve Batman İl Afet Acil Durum Müdürlüğü`yle ortaklaşa çalışma yapacak olan Batman Üniversitesi, kendi içinde eğitimlere başladı.

 

Üniversite, kendi personelinden oluşan ekipleri üç günlük eğitime tuttu. Uzman ekipler gözetiminde yangın ve deprem esnasında birim görevlilerinin yapmaları gerekenler uygulamalı şekilde anlatıldı. Üniversite`ye sivil savunma çalışmaları kapsamında İnönü Üniversitesi Rektörlüğü`nden eğitim için 2 sivil savunma uzmanı geldi.

 

Uzmanlardan Ercan Yetkin ve Nihat Şanlı 3 gün süren eğitimlerde; yangın sınıfları, sebepleri, etkenleri, önlemleri, yangını söndürme prensipleri, söndürme sistemleri ile afetler, deprem öncesi ve sonrasında alınması gereken tedbirler ile ilgili olarak katılımcılara bilgiler verdi. Eğitim sonrası uzmanlar tarafından Rektörlük arka bahçesinde yangın tüplerinin yangına karşı nasıl kullanılacağı pratik olarak anlatıldı.
 
Halid Coşkun-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir