• DOLAR 32.518
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2433.884
  • ...
DİKA yönetimi Mardin`de toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Kalkınma Ajansı 2015 yılı Aralık ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Mardin`de özel bir otelde Batman Valisi Azmi Çelik başkanlığında yapıldı.

Toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan Batman Valisi Azmi Çelik, toplantıda 2016 yılı içerisinde yapılacak proje ve programlara verilecek desteklerin de konuşulacağını belirtti.

Toplantıda ajans öncülüğünde Mardin Büyükşehir Belediyesi`nin de ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde yürüttüğü “Mardin Birinci Cadde Yayalaştırma, Toplu Taşıma ve İyileştirme” güdümlü projesinin hazırlık çalışmaları kapsamında Ajansa iletilen mutabakat metni ve ön çalışma raporu görüşülerek onaylandı.

Almanya'nın Nurnberg şehrinde 2016 ve 2017 yıllarında düzenlenecek olan organik tarım fuarına GAP BKİ ile işbirliği içerisinde katılım sağlanması için imzalanan protokol ile ilgili hususlar Yönetim Kurulu`nca görüşüldü.

AB ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğu “IV Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu Hibe Programı” kapsamında sunulan “DİKA ve DAKA Bölgelerinde Sürdürülebilir Bölgesel Kalkınma Yönetimi Kapasitesinin Arttırılması” başlıklı projenin hibe almaya hak kazanması durumu ile ilgili Ajans Genel Sekreteri'ne yetki verildi.

Genel Sekreterlikçe hazırlanan 2016 Yılı Çalışma Programı ve Bütçe Taslağı ile 2015 Yılı Ocak - Haziran dönemine ait altı aylık Ajans Faaliyet Raporu ve birim faaliyet raporları Kurul Üyelerine sunuldu.

DİKA, GAP BKİ ve UNDP işbirliğinde gerçekleştirilecek olan “2016 Yılı GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Projeler Mali Destek Programı” ile “2016 Yılı GAP Bölgesi'nde Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı” kapsamında hazırlanan başvuru rehberi ve eklerinin Yönetim Kurulu`nca onaylanması, Kalkınma Bakanlığı`nın onayına sunulması ve programın yürütülmesi hususu görüşüldü.

Siirt Tekstil Kent Güdümlü Projesi ile ilgili olarak Ajans Genel Sekreterliği'nce yapılan değerlendirmenin sonuçları Kurul tarafından onaylandı.

28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan EMİTT fuarına katılımla ilgili Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak Valiliği'nin stant yeri temin edilmesi hususundaki başvurular kurul üyelerince değerlendirildi.

2014 Yılı Turizm Kent ve Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı, 2014 Yılı Sektörel Gelişme Mali Destek Programı ile 2014 Yılı Su Kaynaklarının Etkili Kullanımı Mali Destek Programı'na ilişkin Mayıs - Haziran 2015 ve Temmuz - Ağustos 2015 dönemine ait Program İlerleme Raporları Kurul`a sunuldu.

Son olarak Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliği gereğince hazırlanan İnsan Kaynakları Politikası Raporu'nun Yönetim Kurulu`na sunulmasının ardından toplantı sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir