• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Okul ve camilere `siyer sınavı` ziyaretleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl Türkiye genelinde birçok il ve ilçede gerçekleştirilen umre ödüllü siyer sınavı, bu yıl 31 Ocak 2016`da yapılacak. 3 Ayrı kategoride yapılacak sıvanda 26 kişi umre ödülü, 1001 kişiye de çeşitli hediyeler verilecek.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Mardin Dost-Der Genel Sekreteri Mehmet Arasan, başvuru tarihinin 22 Ocak 2016`ya kadar devam edeceğini, sınavın ise 31 Ocak 2016`da yapılacağını belirtti.

Mardin merkezdeki tüm okul ve camileri giderek yapılan sınav hakkında bilgilendirmelerde bulunduklarını kaydeden Arasan, başvuruların Cemre FM, Dost-Der, Mardin Ucuzluk Pazarı ve Ortaköy ile Yeşilli içlerindeki Dost-Der temsilciliklerinde yapılabileceğini söyledi.

Mardin İl Müftülüğü`nü ziyaret ettikten sonra cami imamlarını sınav hakkında bilgilendirdiklerini aktaran Arasan, her caminin kapısına ise siyer sınavı hakkında hazırlanan afişi astıklarını söyledi.

Ayrıca okulları gezerek okul müdürleri başta olmak üzere öğretmen ve öğrencilere el ilanları vererek bilgilendirmelerde bulunduklarını belirten Arasan, şimdiye kadar Said Nursi İmam Hatip Lisesi, Şakir Süreyya Nuhoğlu Kız İmam Hatip Lisesi, Mükerrem Tüfekçioğlu İmam Hatip Lisesi, Subhiye Bölünmez İmam Hatip Ortaoku, Anadolu Öğretmen Lisesi, Fen Lisesi, Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu, Mardin Anadolu İmam Hatip Lisesi ve birçok okulu ziyaret ederek tanıtım yaptıklarını dile getirdi.

Yapılacak siyer sınavına büyük bir teveccühün var olduğunu ifade eden Arasan, “Allah`a hamdolsun şimdiye kadar birçok kişi kayıt yaptı. Ziyaretlerde platform ve derneğin çalışmalarını anlatıyoruz.”  dedi. (M. Salih Keskin– İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir