• DOLAR 32.561
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2427.421
  • ...
Suçlu Belediye, Ceremesini Çeken Halk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bin nüfuslu beldede yaşayanlar ihtiyaçlarını kent merkezindeki tek çeşmeden ve damacana suları ile gideriyor. Kentte, susuzluk nedeniyle salgın hatalık tehlikesi artarken, üretimi yapılan kümes hayvanlarının telef olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı kaydedildi.
 
Kayakent Belde Belediye Başkanı Ese Ildız, belediyenin maddi sıkıntı nedeniyle OEDAŞ’ olan borcunu ödeyemediğini, bu nedenle belediyenin elektriklerinin kesildiğini söyledi. Kuruma bu zamana kadar birikmiş 500 bin lira borçlarının olduğunu ancak TEDAŞ dönemine ait bu eski borçlarını sildiğini yeni olan 58 bin lira borcun ise ödenmediğini belirten Başkan Ildız, fakat maddi sıkıntı nedeniyle bu parayı da ödeyemediklerini kaydetti. Durumu OEDAŞ’ ilettiklerini, 2 aylık mühlet istedik ama onların bu durumu kabul etmediğini anlatan Başkan Ildız, "İki ay içerisinde satılacak arazilerimiz var. Onları satıp gerekli borçlarımızı ödeyecektik. Ama olmadı, elektriklerimiz kesildi." dedi.
 
Elektriklerin kesik olması nedeniyle belediyenin kente su verdiği pompalarının çalışmadığını, bu nedenle de kasabaya su veremediklerini belirten Başkan Ildız, şöyle dedi: "Şuanda mağdur durumda kaldık. Beldede bir çeşme akıyor. Çevre köylerden ve ilçelerden su getirmeye çalışıyoruz. OEDAŞ bizi iki ay daha bekleseydi borcumuzu ödeyecektik ve bu mağduriyeti yaşamayacaktık."
 
Beldede susuzluk nedeniyle salgın hastalık tehlikesinin görülebileceğini dile getiren Başkan Ildız, "Halkın da belediye ye 100 bin liradan fazla su borcu var. Bu paraları da alamadık. Öğrenciler okullara pet şişeyle su götürüyor. Depo olsa okula itfaiyeyle su bırakırdık ama yok. Halk su ihtiyacını damacana suyuyla ve farklı köylerden sağlıyor. Tavuk üretim çiftliğinde tavuk ölümleri başlayacaktır. İnsanımız mağdur oldu. Ne yapacağımızı şaşırdık." diye konuştu.
 
Konuyu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`na ilettiklerini anlatan Ildız, artık umutlarının Enerji Bakanlığında olduğunu ifade ederek, "İnşallah bakanlık sorumuzu çözer, belediye elektriğe, halkımızda suya kavuşur." dedi.
 
OEDAŞ: BELEDİYE KAÇAK ELEKTRİK KULLANDI
Eskişehir Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi Halkla İlişkiler Müdürü Onur Ergün ise 58 bin liralık borç ve kaçak elektrik kullanımı tespit edilmesi nedeniyle Kayakent Belediyesi`nin elektriklerinin OEDAŞ tarafından kesildiğini kaydetti.
 
Belediye`ye ödemenin yapılması için gerekli uyarıların yapıldığını ama buna rağmen ödeme yapılmadığını vurgulayan Ergün, "Burada bir durum var. Belediye elektrik borcunu ödemediği gibi kaçak elektrik kullandığına dair elimizde resmi tutanak var. Belediye kaçak elektrik kullanmış. Bu bağlamda tutanak tutulmuş. Konuyu Valilik ve bakanlık olmak üzere gerekli yerlere ilettik. Kaçak elektrikte kullandığı için haklılığımız ortaya çıktı. Kaçak elektrikte kullandığı için şuan elektriği kesmekten başka yapabileceğimiz bir durum yoktu." açıklamasını yaptı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir