• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
Hz Ali Cami yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayapınar ilçesi Medya Mahallesinde yapımı 3 buçuk yıldır devam eden Hz Ali Cami, tamamlanması için hayırseverlerden yardım bekliyor

Medya Mahallesi 627/1 Sokakta yapımı 3 buçuk yıldır devam eden caminin ayrıca 150 kişilik yatılı kız Kur'an Kursu, konferans salonu ve Kayapınar İlçe Müftülüğü binası olarak kullanılacağı öğrenildi.

Hz Ali Cami Yaşatma ve Yaptırma Derneği Başkanı Yusuf Sayar yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk defa bir caminin kubbesinin çelik ve camdan yapılacağını belirterek, caminin bin 145 metrekare alan üzerine kurulmuş ve 3 bin 500 kapasitelik bir cami olacağını ifade etti.

Hayırseverlerden yardım beklediklerini ifade eden Sayar, "3 buçuk yıldır camimizin inşaatı devam ediyor. Şu ana kadar 4 buçuk milyon (eski parayla 4 buçuk trilyon) paramız cami inşaatı için gitti. Caminin kubbesinin bitirilmesi için en az 2 buçuk milyon kadar giderimiz olacaktır. Müslüman kardeşlerimizin katkılarıyla bu aşamaya kadar geldik. Sadece cami değil, 150 kişilik bayan Kur'an Kursu ve hafızlık kursuda yapılmaktadır. Bunun yanı sıra 600 kişilik konferans salonu ve Kayapınar İlçe Müftülüğü var. Camimizin inşaatı devam etmektedir. Caminin kubbesinin montajı yapılmaya başlandı. Duyarlı tüm hayırsever Müslümanların katlılarını bekliyoruz." dedi. 

"Caminin Kubbesi çelik ve camdan yapılacaktır"

Caminin Kubbesi çelik ve camdan yapılacağını söyleyen Sayar, "Türkiye'de ilk defa çelik ve cam kubbeli bir camidir yapılacaktır. İnşallah camimizi önümüzdeki Ramazan ayına yetiştir ve faaliyete koyarız. Duyarlı Müslüman kardeşlerin yardımlarını esirgememelerini diliyoruz. Yardım yapmak isteyen kardeşlerin bizimle irtibata geçmeklerini ve vereceğimiz irtibat telefonlarını aramalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Sayar, yardım etmek isteyen hayırseverlerin 0 539 593 83 32 - 0 507 586 92 94 nolu telefonları arayarak kendileriyle iletişim kurulabileceklerini ve Ziraat Bankası Diclekent Şubesi: IBAN TR48 0001 0020 0062 0878 8350 01 hesabından yardım yapılabileceklerini söyledi. (Mustafa Kaynak / Yunus Sırat - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir