• DOLAR 32.593
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2496.075
  • ...
Depremzedelere Kucak Açanlara Teşekkür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Van depreminde zarar gören vatandaşlara yardımlarını esirgemeyen kamu kurum müdürlerine, personellerine, sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve çalışanları ile askeri personele yemek verdi.

İmkanlar dahilinde Van`lı depremzedelere yardımlar yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini belirten Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, depremzede ailelere acil ihtiyaçları için 300 TL nakdi yardım yapıldığını söyledi.

Bingöl`de 141 ailenin barındığını kaydeden Güvençer, "Bugün burada şükran ve minnet duygusunu ifade etmek için bir toplantı tertipledik. Van depremi sonrası yardıma koşan ve yardımda bulunan herkese ilimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızla birlikte, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığımız, Belediye Başkanlığımız, sivil toplum örgütlerimiz, işadamlarımız ve Bingöl halkı Van için elbirliğiyle yardıma koştu, afetzede vatandaşlarımıza kucak açtı. Depremden hemen sonra 141 aileyi Bingöl`e getirip, burada barındırdık. Sobalı evlerde oturan ailelere kış için yeterli odun ve kömür temin ettik. Yine bu ailelere acil ihtiyaçları için 300 TL`lik yardım çeki ve her aileye nüfuslarına göre nakdi yardım yaptık. Bu ailelerin ilimizde barınması için işadamlarımız ve hayırsever Bingöl halkımız evlerini tahsis etti. Bu ailelere gerekli her türlü yardımı imkanlarımız dahilinde yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bugün burada bulunan herkes teşekkürü fazlasıyla hakketmiştir. Bugünkü toplantımız, paylaşım, kutlama ve şükran toplantısıdır. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay da katkısı olan herkese teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından, Van depreminde arama ve kurtarma çalışmalarına katılan kurum ve sivil toplum temsilcilerine plaket, çalışanlara da teşekkür belgesi verildi.

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer`in ev sahipliği yaptığı yemekli toplantıya 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ceran, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hamza Celepoğlu, Kamu Kurum müdürleri ve personelleri, sivil toplum kuruluşları temsilci ve çalışanları, askeri personeller katıldı.

Ali Yıldırım-İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30370.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30372.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir