• DOLAR 32.598
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2408.77
  • ...
`Siyer sınavının asıl amacı Hz. Peygamber`i anlatmak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Kutlu Doğum Siyer Sınavının (KDDS) hazırlıkları başladı.

01 Aralık 22 Ocak 2016 tarihleri arasında başvuruların yapılacağı sınavda; ikinci kategoriden velileri ile beraber 6 kişi, birinci kategoriden de 20 kişiye olmak üzere toplam  26 kişiye Umre ödülü, üçüncü kategoride dereceye girenlere ise 1001 çeşit hediye verilecek.

Üç kategoriden oluşan sınavda; birinci kategoriye 1997 ve daha önceki doğumlular, ikinci kategoriye 1998 ve 2001 arası doğumlular, üçüncü kategoriye ise 2002 ile 2007 arası doğumlular girebilecek.

Sınavla ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Koordinatörü İbahim Halil Göven, tüm Şanlıurfa halkını sınava katılmaya davet etti.

Siyer sınavı ve benzeri etkinlikleri düzenlemelerindeki asıl amacın topluma Peygamber efendimizi anlatmak olduğunu belirten Göven, Peygamber Efendimizin hayatı toplum tarafından anlaşılıp örnek alındığında saadet asrına benzer bir toplumun oluşacağını söyledi.

“Siyer sınavına talep her yıl giderek katlanıyor”

Bu yıl beşincisini düzenleyecekleri Umre ödüllü siyer sınavına katılımın her geçen yıl katlanarak arttığını ifade eden Göven, “Urfa olarak bu yılki hedefimiz, geçen yıla göre iki kat katılım bekliyoruz.  Başladığımız andan itibaren iyi bir talep var. Görüştüğümüz cami hocaları ve diğer STK`lar kısaca herke,s bunun bir ihtiyaç olduğunu söylüyor. Ayrıca diğer STK`ların da desteği var.” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Anadolu Lisesi ve Yavuz Selim İlköğretim Okulu olmak üzere iki ayrı noktada sınav yapacaklarını söyleyen Göven, fazla talep olması durumunda yeni okullar belirleyeceklerini ifade etti.

Urfa halkına Peyamber Efendimizi daha iyi tanımak için sınava girme çağrısında bulunan Göven konuşmasına şöyle devam etti:

“Şanlıurfa halkından çocuklarını, gençlerini ve yaşlılarını bu işe teşvik etmelerini bekliyoruz. Komşularına, çevrelerine ve akrabalarına Peygamber Efendimizin hayatını yayarlarsa, bunun kendilerine büyük hayırlara vesile olacağını düşünüyoruz.”

Sınava hazırlık için aşağıdaki kaynaklardan istifade edilebileceği belirtildi:  

Birinci kategori kaynak kitabı: Fıkhu's Siyre (Prof. Dr. Münir Muhammed Gadban)

İkinci kategori kaynak kitabı: Sevgili Peygamberimiz`in hayatı  (Sedat Şeran)

Üçüncü Kategori kaynak Kitabı: Sevgili Peygamberimiz (Bilal Yararlı)

Göven sınav sonucunda verilecek ödülleri de şu şekilde sıraladı: 

Birinci kategori ödülleri; 1.ve 20. arası kişiye Umre, 21. ve 35.arası kişiye dizüstü bilgisayar, 36. ve 85. arası kişiye tefsir seti, 86.ve 135. arası kişiye ise Dua yayıncılıktan kitap seti verilecektir.

İkinci kategori ödülleri; 1.ve 3. arası kişiye velileri ile beraber Umre, 4. ve 13.arası kişiye dizüstü bilgisayar, 14.ve 23. arası kişiye notebook bilgisayar, 24.ve 49. arası kişiye tablet bilgisayar, 50.ve 74. arası kişiye kol saati, 75.ve 124. arası kişiye Dua yayıncılıktan kitap seti ve 125. ile 161. arası kişiye ise Mp4 ödülü verilecektir.

Üçüncü Kategori Ödülleri; 1.ve 5.`ci arası kişiye dizüstü bilgisayar, 6. ve 54.`cü arası kişiye tablet bilgisayar, 55. ile 104.`cü arası kişiye bisiklet,105. ile 154.`cü arası kişiye Mp4, 155. ile 204.`cü kişiye kol saati ve son olarak 205. ile 705. arası kişilere ise futbol topu veya eşarp ödülü verilecek. (Osman Gülebak- Ramazan Casuk-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir