• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
`İstanbul Belediyesi Bu Kapakları Kaldırsın!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkezi

Diyarbakır`da Kurşunlu Camii`ne yapılan çirkin saldırı tüm ülkenin gündeminde. Müslüman halkımız yeterli düzeyde olmasa da İslam`ın bir mabedine yapılan bu ahlaksız saldırıyı tüm benliği ile lanetliyor. Pkk`nin tarihinde mescitlere ve mescit müdavimlerine düşmanlığa dair onlarca, belki yüzlerce örnek var. Sosyalist, Marksist bir halk düşleyen Pkk ve benzeri sosyalist yapılardan zaten İslam`ın kutsallarına saygı duymasını beklemek eşyanın tabiatına aykırı

Ne var ki İslam`ın kutsalları bazen bilinçsiz bir şekilde de hakarete uğruyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin başta rögar kapakları olmak üzere değişik yerlerde kullandığı cami ve minare silüeti Müslüman halkın duygularını incitmektedir. Belediyenin simgesi olan cami ve 4 minareli logoya şehrin pek çok bölgesinde rastlıyoruz. Belediyenin icraatlarını bir mühürle tanıtması son derece doğal. Lakin normal olmayan bir şey var. 4 minareli cami, İstanbul Büyükşehir Belediyesi logosunun ayaklar altına alınması; rögar kapağı olarak kullanılması.

Her gün milyonlarca insanın gezdiği İstanbul`da rögar kapaklarında bulunan belediyenin logosu hassasiyet sahibi Müslümanları üzmektedir. Vatandaşlar İslam'ın bir simgesi olan cami ve minarenin ayaklar altında olmasına üzülmekte olduklarını ifade ettiler. Bilinçsizce yapılan bu hatadan dönülmesini duyarlı Müslümanlar, belediyenin rögar kapaklarında bulunan cami ve 4 minare motifini oradan çıkartmasını talep ediyor. 

CUMHURBAŞKANI BAYRAĞI YERDEN ALIYOR

Ülke liderlerinin toplu fotoğraf çekiminde yerdeki bayrağı alarak saygısını gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hassasiyetinin, İstanbul logosu başta olmak üzere bu ve benzeri durumları akla getiriyor.

İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ BEYAZ MASA'DAN CEVAP!

Yayınladığımız haberi,  takipçilerimizden bazıları durumu İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Beyaz Masa yetkilileriyle paylaştı.

Bahse konu haber üzerine Beyaz Masa tarafından şöyle bir yazı geldi.

İşte o yazı...

Bu haberler de ilginizi çekebilir