• DOLAR 32.574
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.283
  • ...
İç ve Doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey kesimlerin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Ordu ve Giresun çevrelerinin aralıklı hafif yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke  genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege'nin kıyı kesimlerinde kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve batısının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde güney ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölgenin genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Ordu ve Giresun çevrelerinin aralıklı hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde, bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 7/13

Ankara: Az bulutlu ve açık, sisli -2/11

İzmir: Az bulutlu ve açık, sisli 5/14

Adana: Az bulutlu ve açık 5/20

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, sisli -2/16

Batman: Az bulutlu ve açık -3/15

Van: Az bulutlu ve açık -9/5  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir