• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
Putin`in maskesi düştü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev – Doğruhaber / Analiz

Türkiye-Suriye sınırında Rus Su-24 savaş uçağı düşürüldükten sonra Türkiye ve Rusya arasındaki tırmanan gerginlik dinmek bilmiyor. Rusya Devlet Başkanı adeta çıldırmış, ne yapacağını şaşıran, köşeye sıkıştırılan fare gibi çok sert dil ile yalan ve dolanla Türkiye aleyhinde açıklamalar yapmaya devam ediyor. İnsanların kanını akıtarak iktidara gelen Rusya Devlet Başkanı hala insan kanına doyamamış gözüküyor. Böyle davranışlar ancak psikolojik bir problemi olan insandan beklenir. İktidara gelmeden önce bir ajan olarak görev yapan Rusya Devlet Başkanı, hayatı boyunca istihbaratın kendisi hakkında tasarlamış farklı yaşam hikayelerini anlatarak yaşayan biri idi. Ailesi hakkında hala kimse bir şey bilmez. Rus halkına Başkan hakkında istihbaratın uydurduğu hayat hikayesi sunuldu ve kolayca yutturuldu. İnanmayan ve araştıranlar ortadan kaldırıldı. İyi bir araştırma yaparsak Putin`i çocukluktan beri tanıyan pek kimse kalmamıştır.

RUS TARİHİNDE HEP DİKTATÖRLER İKTİDAR
Rusya`nın son iki yüzyıllık tarihine bakarsak hep diktatörler iktidara gelmişlerdir. Lenin, Stalin, Putin gibi. Her dönemde milyonlarca masum insan öldürülmüştür. Diktatörlerin hayat hikayelerini uzunca anlatmamıza gerek yok. Ancak, genelde tarihte iktidarı ele alan diktatörler küçükken şiddet gören, arkadaşları arasında ezilen, fakir, toplumda yer edinemeyen birileri oluyor. İşte Rus Başkanı da böyle bir geçmişe sahip olan bir diktatördür. Rus Başkanın ekibinde yer alanlar ve en yakın dostları da genel olarak anlattığımız portreye uyuyor. Putin İktidara geldikten sonra ona destek veren işadamları ve onu iyi tanıyan bazı dostları faili meçhul cinayetlere kurban oldular.
DOSTLARINI BİLE   ÖLDÜRTEN PUTİN  MEGALOMANİ HASTASI
Rusya`da bir korku imparatorluğu kurmayı başaran Putin, kindar bir yapıya sahip, ayrıca megalomani ile bilinen biri. Dikkatlice bakılırsa Kuzey-Kafkasya Cumhuriyetlerinde atadığı tüm başkanlar aynı portreye sahip kindar, acımasız, kendi halkına eziyet verebilen, sevginin ne olduğunu bilmeyen birer diktatördürler. Putin megalomanik duygularıyla dünya liderliğine oynamaktadır. Türkiye sınırında kırılan burnunun acısını kindar bir yapıyla ödettirmek için elinden ne geliyorsa yapacaktır. Türkiye`ye ekonomik yaptırımlar uygulama isteği Putin`de hep vardı. Biz senelerce anlatmaya çalıştık ve yine söylüyoruz, Putin`den dost olmaz. O ki, en yakın dostlarını öldürttü veya cezaevine attırdı. Türkiye ise Rusya`nın ezeli düşmanıdır. Putin ilk fırsatta nasıl bir “dost” olduğunu ortaya koymuş oldu. Maske düştü kel göründü!

RUSYA TÜRKİYE`YE   KARŞI NE YAPABİLİYORSA YAPACAKTIR AMA…
Rusya`nın ve bizzat Putin`in, düşürülen uçakla alakalı uydurduğu yalanlar bu krize mahsus yalanlar değil. Rus Başkanı bu kriz döneminde nasıl açık-saçık dünya kamuoyuna yalan söylüyorsa ve biz bunun açık bir yalan olduğuna şahit oluyorsak, aynı şekilde daha önce Çeçenistan, Gürcistan, Ukrayna konusunda da yalan beyanlarla dünya kamuoyunu aldatarak Çeçen, Gürcü ve Ukrayna halklarına karşı terör uyguladı. Dediğim gibi, Rus politikası Başkan Putin`in ruh hali ile alakalıdır. Dolayısıyla Rusya elinde ne varsa kullanacaktır. Türkiye ile fiili savaşa gireceğine ihtimal vermiyorum. Çünkü bir avuç Çeçenle baş edemeyen Rus ordusunun Türkiye`nin düzenli ve modern ordusuna karşı hiç şansı yok. Rusya terörü destekler ve Türkiye aleyhinde kullanmaya çalışır.

RUSYA SADECE KENDİ HALKINA ZARAR VERECEKTİR
Ekonomik yaptırımlara gelince, Rusya sadece kendi halkına zarar verecektir. Rusya zaten ekonomik kriz ile başı dertte olan bir dönemle karşı karşıya. Rus yetkililerin Türkiye ile ilgili bazı ürünlere ambargo ve ekonomik sınırlama açıklamaları ile gerilimi tırmandıracak söylemleri Rus borsasını negatif etkilemeye devam ediyor. Yaptırımların Rusya`ya bedeli ağır olacak. Rusya DTÖ anlaşmalarını ve uluslararası ticaret kanunlarını hiçe sayarak iç hukukuna dayanarak tek taraflı yaptırımlar uygulamaya kalkışmıştır. Türkiye`nin elindeki Boğaz geçişleri Rusya`nın elinde olsa bugün sadece Türkiye değil, hiç kimse o boğazdan geçemezdi. Ancak, Rusya ülkesindeki Türk şirketlerine ve Türk vatandaşlarına ciddi problemler çıkarmaya devam edecek ve bu durum Rusya`nın mantalitesidir. Rusya`da bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Türkiye Dışişleri Bakanlığı`nın yaptığı çağrıyı dikkate almalılar. Sayın Erdoğan`ın, Türkiye-Suriye sınırında nerede uçarlarsa uçsunlar Rusya uçaklarını vurmama garantisi vermeyeceğine göre bu kriz bizi epey meşgul edecektir. Unutulmamalı, bu kriz iki ülke arasında olumlu bir şekilde çözülürse bile Putin Rusya`nın başında olduğu müddetçe intikam almak için fırsat kollayacaktır. Bu olay akrep ile kurbağa dostluğuna benzer. Türkiye buna hazır olmalı…

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir