• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Rize`de Rus asıllı gelin  Müslüman oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hıristiyan dinine bağlı Rusya vatandaşı İuliia Lukianchhikova Rize Müftülüğünde düzenlenen "İhtida" merasiminde, Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın ve   şahitlerin huzurunda Kelime-İ Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Çalışmak için Rusya`da bulunan Rizeli Zafer Akyıldız`la tanışıp hayatını birleştirme kararı alan Rusya uyruklu İuliia Lukianchhikova, Rize müftülüğüne başvurarak müslüman olma istediğini belirtti.

Müftülükte gerçekleştirilen ihtida merasiminde okunan Kur`an-ı Kerim`in ardından İsmail Yalçın, İslam`ın şartlarından ve dinimizin güzelliklerinden söz etti.

Kelime-i Şahadet getirip Müslüman olduktan sonra Hülya ismini alan Rus geline ihtida belgesi verilip Kur`an-ı Kerim ve İlmihal hediye edildi.

Müslüman olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade eden Rus gelini, “Hiç kimsenin etkisi altında kalmadan kendi isteğimle İslam dinini seçtim. İnşallah bana hediye edilen Kur`an-ı Kerim ve ilmihali okuyarak eşimin de yardımıyla İslam`ı daha iyi anlamaya çalışacağım” dedi. (İlyas Tunç-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir