• DOLAR 32.515
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.983
  • ...
Polisin Kadına Şiddeti Meclis Gündeminde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun gündeminde, İzmir’de bir karakolda sivil polislerden şiddet gören Fevziye Cengiz vardı. Komisyon Başkanı Azize Sibel Gönül, olayın herkesi derinden yaraladığını belirtti. Şiddetin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu ve bir mazereti bulunamayacağını kaydeden Gönül, "Konunun takipçisi olacağız." dedi. Gönül, olayın en kısa sürede sonuçlanmasını istedi. Karakolların kapalı devre sistemi ile izlenmesinin bu tarz olayların ortaya çıkartılması açısından olumlu olduğunu vurgulayan Gönül, olay sonrasında gösterilen iradenin de sevindirici olduğunu belirtti.
 
Her kurumda olabileceği gibi polis teşkilatında da kural tanımayan kişiler bulunabileceğini kaydeden Gönül, "Bu insanların fiilleri ile kurumların yıpratılması doğru sonuç doğurmaz." diye konuştu.
 
Komisyonda söz alan CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, olayı ‘kral çıplak’ sözleriyle nitelendirdi. Kadına karşı şiddet olaylarının yüzde bin 400 arttığını ifade eden Akova, "Bu konuda zihniyet değişimi gerekli." dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, kadına şiddetin yüzde bin 400 arttığı söyleminin yanlış olduğunu dile getirdi. Çalık, "Daha önce de kadına şiddet yoğundu ama şiddet resmi kayıt altına alınmıyordu." şeklinde konuştu. Öte yandan toplantıda, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ile PTT Genel Müdürü Osman Tural tarafından bir de protokol imzalandı. Atılan imzalar ile PTT’de kadına yönelik şiddete karşı mücadele ve dayanışma amacıyla hazırlanan Daha Adil Bir Dünya İçin Yanımda Ol kampanyasına destek verecek. Bu kapsamda, PTT kampanya logosu ve sloganını taşıyan objeleri 2012 yılı için sürekli pul olarak çıkaracak ve tüm yıl boyunca posta gönderilerinde kullanılmasını sağlayacak. Kampanya kapsamında hazırlanan el broşürlerini ülkedeki tüm adreslere dağıtımını sağlayacak. PTT işyerlerinde şiddete maruz kalan kadınların yakınma ve şikayetlerini bildirecekleri kutuların konulmasını sağlayacak. İşyerlerinde kurulu bulunan ücret ödeme makinelerinde, hazırlatılacak klişeleri kullanmak suretiyle makineden geçen gönderilerin üzerine kampanyayı tanıtıcı klişeleri kullanmak suretiyle makineden geçen gönderilerin üzerine kampanyayı tanıtıcı mahiyette flam uygulanacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir