• DOLAR 32.565
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2433.93
  • ...
Dicle Üniversitesinde `Tıbb-i Nebevi` konulu konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesinde yaptığı İslami etkinliklerle adını duyuran Bilge Gençlik Kulubü tarafından 'Tıbb-i Nebevi' konferansı verildi. Programa bir çok öğretim görevlisi ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Dicle üniversitesi Diş Hakimliği Fakültesinin konferans salonunda düzenlenen programın sunuculuğunu Furkan Yetmiş'in yaptı. Program Taha Yasin'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını Bilge Gençlik Kulubü adına Mustafa Doğan yaptı. Doğan, Bilge Gençlik Kulübü`nün kuruluşu ve vizyonu hakkında bilgi verdiği konuşmasında, "Bilge gençliğin üstlendiği misyon, bu kötü gidişatı değiştirmeyi, ihyâyı ve ıslahı amaçlamaktadır. Asli köklerinden koparıldığı için çürümeye başlayan ruhlara, âb-ı hayatı, yani ilahi vahyi götürmeyi amaçlamaktadır. Bizler çağımızın öğretmenlerinin Musab bin Umeyr gibi, hekimlerinin Mimar Sinan gibi, idarecilerinin Hz. Ömer ve Hz. Ali gibi olmasını arzu etmekteyiz ve çalışmalarımızı bu minvalde yürütmekteyiz. Bu ağır sorumluluğu tek başımıza kaldıramayacağımızın da bilincindeyiz. Bu sebeple siz değerli hocalarımızdan ve arkadaşlarımızdan, sırtımızdaki bu ağır yüke el atmanızı bekliyoruz." dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, Peygamber Efendimizin sağlık ile ilgili söylediği hadis-i şerifleri hatırlatarak bin 400 yıl önce söylenen hadisleri tıbbın yeni yeni keşif ettiğini söyledi.

'Tıbb-i Nebevi' konulu konferansa katılan bir başka konuşmacı Yard. Doç. Dr Ali Budak ise, sağlıkta tedavi yöntemleri ile ilgili hadisleri hatırlatarak, günümüzde tıp verilerini Peygamber Efendimizin sözleriyle karşılaştırarak  hadislerin öneminden bahsetti.

Program yapılan dua ile son buldu. (Mustafa Kaynak / Yunus Sırat - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir