• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
	"Cami Mü`minlerin mahremidir namusudur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Medeniyet Gençliği Derneği`nden Diyarbakır`da Kurşunlu Camii`nin ateşe verilmesiyle ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada 500 yıllık tarihi Kurşunlu Camii`ne yapılan saldırının kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Medeniyet Gençliği Derneği Genel Başkanı Fatih Ayhan, Bursa`da yaptığı basın açıklamasında, camilerin barış ve huzurun sembolü olduğunu vurguladı. Camileri vicdan ve mesuliyetin kalesi olarak tanımlayan Ayhan, “Cami, İslam Medeniyeti`nin şubesidir. Müminlerin mahremidir, namusudur. Türk, Kürt, Acem, Arap, Laz, Çerkes, Boşnak; bu milletin ortak mazisinin ve sarsılmaz kardeşliğinin nişanesidir, ecdadın bize emanetidir. Bizi 'biz' yapan tevhid inancın merkezidir. Minarelerden yükselen kutlu ezanlarıyla her an bize bizi hatırlatan, bizi yine, yeniden kendimize getiren yüce diriliş çağrısıdır.” dedi.

“Bu saldırı Peygamberlerin kabrine yapılan bir saldırıdır”

Cami yakmanın, zulme ve fitneye karşı "Lâ ilâhe illallah" haykırışına ve yalnızca Yüce Rabbe olan kulluğa kast etmek olduğunu ifade eden Ayhan,  “Türk'ü Kürt'e, siyahı beyaza, zengini fakire, güçlüyü güçsüze kardeş eden İslam ruhunu yok etmeyi istemektir. Peygamberler şehri Diyarbakır`da cami yakmak, Hz. Zülkifl (a. s.)'ın, Hz. İlyas (a. s.)'ın, Hz. Harun-i Âsafî (a. s.)'ın, Hz. Hellak (a. s.)'ın, Hz. Harut (a. s.)'ın, Hz. Şit (a. s.)'ın ve Efendimiz (a. s. v.)'ın güzide ashabının istirahatgâhlarına saldırmak demektir.” şeklinde konuştu.

“PKK Kürt halkını İslam`dan uzaklaştırmak istiyor”

Amed`te cami yakmanın kirli bir emel olduğunu vurgulayan Ayhan, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Diyarbakır`da, Anadolu'nun medeniyet havzası Amed'de cami yakmak, Kürt halkını İslam`dan uzaklaştırmak isteyen şeytani örgütlerin gün yüzüne çıkan kirli emellerinin bir tezahürüdür. Cami yakmak, Müslüman Kürt halkını, iman nuru ve kuvvetinden koparmak istemektir. Bizi birbirimize çelik gibi bağlayan maneviyatı kabullenememektir. Bilinmelidir ki; İslam nuru sönmez. Bu toprakların mayasının yoğrulduğu camiler de minarelerden yükselen Allah-u Ekber nidaları da aynı kıblede aynı yaradana secde eden bu milletin kardeşliği de kıyamete dek yaşayacaktır.”  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir