• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
Sığınmacılar yeni bir hayat için bekleyişlerini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİRÜlkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye gelen sığınmacılar, hayatlarını kaybetme pahasına Ege Denizi'nden geçerek yeni bir hayata tutunmak için İzmir'in Çeşme ilçesinde bekleyişlerini sürdürüyor.

Yunanistan'ın Sakız Adası'na en yakın geçiş noktalarından Çeşme'nin Çiftlikköy Mahallesi'ndeki koylarda çoğunluğu Afganistan ve Suriye uyruklular, batan botlarda hayatlarını kaybedenlere rağmen bekleyişlerini sürdürüyor. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu grup, soğuktan korunmak için inşaat halindeki terk edilmiş tatil köyünü kullanıyor.

Yunanistan'a gitmek için 2 hafta önce Çeşme'ye geldiklerini ve denizin dalgalı olması nedeniyle geçiş yapamadıklarını belirten 9 yaşındaki Muhammed Musavi, "İki haftadır bekliyoruz, bizi karşıya götürecek kişi paramızı aldı, bizi burada bıraktı, sonra gitti. Ne zaman geleceği belli değil, şimdi burada aç, susuz kaldık, iki haftadır hamam yapamadım" dedi.

"Gitmeye mecburuz"

Ege Denizi'nde yaşanan bot faciaları nedeniyle korktuklarını vurgulayan Afganistan uyruklu Abutalip Musavi de, "Bot faciaları korkutuyor ama ne yapalım, gitmeye mecburuz. Herkes gitti. Türkiye çok iyi ama bize vatandaşlık vermiyor. Afganistan'da savaş var mecburen buraya geldik, Almanya'ya gitmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir