• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Halk günbegün Suriçi`ni terk ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde Şeyh Sait Meydanını da içine alacak şekilde genişletilen ve 6 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı 7`nci gününe girerken çatışmalardan bunalan bölge halkı günbegün ilçeyi boşaltıyor.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve 2 polisin hayatını kaybettiği merkez Sur ilçesinde 2 Aralık Çarşamba günü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş,   3 Aralık Perşembe günü saat 16.30'dan itibaren Dağkapı Şeyh Sait  Meydanı da yasak kapsamına alınmıştı.  

Evini ve eşyalarını bölgede bırakarak ilçeyi terk etmek zorunda kalan halk, ilçede yaşama olanağının kalmadığını ve bu yüzden ilçeyi terk ettiklerini söylediler.

Kadın, erkek, çocuk ve yaşlı birçok insanın alabildiği kadar eşyayı yüklenerek bölgeyi terk etmeye devam ettiği görülürken, kimi işyerlerinin de malzemelerini çek çek diye tabir edilen arabalara yükleyerek ilçeden çıkarmaya çalıştığı dikkatlerden kaçmadı. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir