• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
‘Üniversiteli Müslümanlar` Beyazıt Meydanı`nda toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversitelerde son günlerde solcu gruplar tarafından İslam`a ve İslami kimlikli öğrencilere yönelik gerçekleştirilen saldırılar, İstanbul`da Beyazıt Meydanı`nda protesto edildi. Beyazıt Meydanı`nda toplanan yüzlerce öğrenci, tekbirler ve sloganlar eşliğinde yaşanan saldırıları protesto etti.

"Müslümanlar Omuz Omuza" yazılı pankart taşıyan grup, sık sık “Faşizme Karşı Omuz Omuza, İslami Hareket Engellenemez, Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık, Yaşasın İslami Mücadelemiz” sloganları attı.

Kendilerini "Üniversiteli Müslümanlar" olarak adlandıran yaklaşık 300 kişilik grup, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı. Grup, basın açıklamasının ardından kortej halinde Saraçhane Parkına kadar yürüdükten sonra burada eylemi sonlandırarak sessizce dağıldı.

Açıklama öncesi saldırı girişimi

Basın açıklaması öncesinde Vezneciler tarafından gelen karşıt öğrenci grubu, havai fişeklerle basın açıklaması yapan gruba saldırmaya çalıştı. Yaşanan gerginlik üzerine basın açıklaması yapan öğrenciler de saldırının olduğu yöne doğru yürüyüşe geçti. Araya giren çevik kuvvet polisleri, iki grubun bir araya gelmesini engelledi. (Muhsin Şenol –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir