• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van`da İl-Sap toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İl Sağlık Müdürlüğü Afet Biriminin hazırlamış olduğu İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı (İl-Sap) toplantısı, İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantıya İl Sağlık Müdürlüğü, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetlerinden sorumlu Sağlık Müdür Yardımcısı, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü, Afet Birimi personelleri, Şube Müdürleri ve Şube temsilcileri, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği temsilcisi ve bağlı hastaneler ile  Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi (SAKOM)  Afet ve Acil Durum (AFAD)  yöneticileri katıldı.  

İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı (İl-Sap) 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Şanlı başkanlığında yapılan toplantıda, İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planının içeriği, nasıl ve kimler tarafından hazırlandığı, yasal dayanağı gibi konularda sunumlar yapıldı.

Toplantıda konuşan, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesinden sorumlu Dr. Bengü Araz, herhangi bir afet durumunda sağlık hizmetinin önemini anlattı.

İyi bir hazırlık yapılırsa afetten daha az etkileneceklerini dile getiren Araz, üzerlerine düşen sorumluluğun büyük olduğunu vurguladı.

Basına kapalı olarak devam eden toplantı yaklaşık 6 saat sürdü. (Murat Dalgın- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir