• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...
Savaşlarda bile mabedlere saldırı yapılamaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da yaşanan çatışmalarda tarihi Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii`nin yakılmasına STK`lardan tepkiler gelmeye devam ediyor. Yaşanan çatışmalarda en fazla zararı sivil halk ve tarihi mabedlerin gördüğünü dile getiren Bitlis Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma (BEST-DER) Yönetim Kurulu, Diyarbakır'ın tarihi ve en büyük manevi değerlerinden olan Fatih Paşa Camii`nin yakılması başta Diyarbakırlı Müslümanlar olmak üzere tüm Müslümanları üzdüğü vurgulandı.

BEST-DER Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Kürdistan`da huzur istemeyen şer odaklarının ve onların yerli piyonları tarafından camilerimize, medreselerimize ve tarihi mekânlarımıza yönelik yapılan alçakça saldırıları kabul etmiyor ve bu saldırıları lanetlediğimizi belirtmek isteriz.”

“Süren çatışmalar; Kur`an kursları, medreseler ve tarihi mekânlarımız olmak üzere birçok yeri ya harabeye çevirmiş ya da kapanır duruma getirmiştir.” denilen açıklamanın devamında,  “Yaşanan çatışmaların şehirlere indirilmesi ve şehrin birçok bölgesinde hendeklerin kazılması, bölge halkının mağduriyetini artırmış ve bölge ekonomisine büyük darbe vurmuştur. Çatışmaların bir an evvel durdurulması ve halkımızın ibadethanelerinin cephaneliklere dönüştürülmesine derhal son verilmelidir.” ifadelerini kullanıldı.

Açıklamanın sonunda ise halkın maddi ve manevi değerlerine karşı yapılan saldırılara karşı tüm Müslümanların, camiaların, âlimlerin ve kanaat önderlerinin sorumluluk alması çağrısı yapıldı.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir