• DOLAR 32.551
  • EURO 34.844
  • ALTIN 2435.851
  • ...
Günlerdir elektrikleri kesik olan halktan DEDAŞ`a tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi 77`nci Sokak`ta 20 günden bu yana elektriklerin kesik olması halkı mağdur ediyor.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Diyarbakır İl Müdürlüğüne gelen bir grup mahalleli, elektrik sorunlarının çözümü için yetkililerle görüşmek istedi. Görüştükleri yetkililerin sorunlarına kayıtsız kaldıklarını savunan mahalleli, her yıl yaşadıkları bu sıkıntının bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

Defalarca DEDAŞ`a geldiklerini ama bir türlü sorunlarının giderilmediğini belirten Abdulkadir Kabamaklı, “20 gündür elektriğimiz yok. 2 yıl önce mahallemize yeni bir trafo dikme sözü verdiler ama trafo gelmedi. Defalarca DEDAŞ`a geldik. Hala da gidip gelmeye devam ediyoruz. Aramızdan birkaç kişi seçip yetkililerin yanına gönderdik ama kısacası ‘yapmıyorum` demeye getirdiler.” dedi.

“Defalarca buraya gelip gidecek miyiz?”

Günlerdir banyo yapma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını dile getiren Kabamaklı, “Sokağımız karanlık, trafomuz açıktır. Bir çocuk elini atarsa paramparça olacak. Bunun hesabını kimse veremez. 20 gündür telefonumuzda şarj yok. Hastalarımız, öğrencilerimiz var. Banyo yapamıyoruz. Nereye kadar böyle gidecek? Defalarca buraya gelip gidecek miyiz? Benden abone parası ve diğer masrafların parasını alıyorlar. Benden bu parayı alıyorlarsa elektrik sıkıntıma da çözüm bulmaları lazım.” ifadelerini kullandı.

“Sıkıntılarımızın çözülmesi gerekiyor”

Akşam vakitlerinde çocuklarını dışarıya göndermekten çekindiklerini aktaran Selim Fidan da şunları söyledi:

“Elektriklerimiz olmadığı için çocuklarımız korkudan dışarıya çıkamıyor, ekmek almaya bile gidemiyorlar. Karakol tam karşımızdadır. Karanlıkta çocuğumuzu görseler müdahale ederler endişesiyle çocuklarımızı gönderemiyoruz. Çöplerimizi atamıyor, diğer işlerimizi halledemiyoruz. Sıkıntılarımızın çözülmesi gerekiyor.”

“Her kış aynı sorunu yaşıyoruz”

Her kış aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Mehmet Ali Dengiz ise “Defalardır gidip geliyoruz ama muhatap alacağımız bir yetkiliyi bulamıyoruz. Sıkıntımıza çözüm arıyoruz. Son 20 gündür elektrik yüzü görmedik. Her kış aynı sorunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir