• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
`Müslüman Hanımlar Topluluğu`na yapılan saldırı kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erciyes Üniversitesi öğrenci kulüplerinin bir araya gelerek oluşturduğu Müslüman Gençler Platformu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde faaliyet gösteren “Müslüman Hanımlar Topluluğu” öğrenci grubuna yönelik yapılan saldırıyı kınadı.

Erciyes Üniversite Camisi`nin önünde yapılan basın açıklamasını platform başkanı Bilal Çevik okudu. Çevik, açıklamasında özgürlük, eşitlik sloganlarını dillerinden düşürmeyenlerin, söz konusu müslümanlar ve islami değerler olunca nasıl alçalabildiklerini ve sol`un kadim düşmanlığının İslami hareketi durduramayacağını vurguladı.

“Üniversiteler hiç kimsenin tapulu malı değildir”

Çevik, “Bu marksist grupların Müslümanlara yönelik ne ilk nede tahminimize göre son saldırılar olacaktır. Şunun iyice kavranmasıgerekliliğinin altını çizmekteyiz; Müslümanların tarihinden biraz haberdar olanların, Müslümanların hiçbir baskı ve yıldırma hamlesi karşısında Rablerinin kendilerine yüklemiş olduğu İslami ödevleri terk etmeleri mümkün değildir. Üniversiteler hiç kimsenin tapulu malı değildir. Üniverside kendilerinin dışında yükselen alternatif her sese karşı çıkarak kendi hakimiyet alanlarını kurmaya çalışmanın insanlık ve izanla uzaktan yandan alakası yoktur.” dedi.

“İslami mücadele toplumun her sahasında olduğu gibi üniversitelerde de devam edecektir”

Çevik, İslami mücadelenin her sahada olacağını ve üniversitelerde devam edeceğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “İslami mücadele toplumun her sahasında olduğu gibi üniversitelerde de devam edecektir. Bu gerçeği biran önce kavramaları gerektiğini buradan bir kez daha haykırıyoruz. Zaman ve mekan gözetmeksizin mücadelemiz Ankara`da, İstanbul`da, Kayseri`de, Diyarbakır`da, Batman`da, Kahire`de, Şam`da, Gazze`de, Umriçi`de devam edecektir.”

“Unutulmamalıdır ki bu saldırılar bizleri inanç değerlerimizden bir adım bile geri attıramaz”

Yapılan bu salıdırıların inanç ve değerlerinden bir adım dahi attıramayacağını dile getiren Çelik, “Unutulmamalıdır ki bu saldırılar bizleri inanç değerlerimizden bir adım bile geri attıramaz. Biz müslümanlar dünyaya adaleti sağlamaya çalışmak için gönderildik, Allah`ın bizden istediği budur. İdeolojik gömleklerle hareket edenler bunu göremezler. Hukuk Fakültesi`nde okuyup adaletten bihaber olanları Kuran`ı okumaya ve adaleti asıl kaynağından öğrenmeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Müslüman`ın zulme karşı boyun eğmeyeceğini buradan bütün zalimlere haykırıyoruz”

Son olarak Çevik, “Rabbimizin; ‘Sakın Allah`ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak Allah onları cezalandırmayı korkudan gözlerin dışarı çıkacağı bir güne erteliyor.` ayetini bir kez daha hatırlatıyoruz. Yapılan bu saldırıyı mahşer günün rabbine şikâyet ediyor, Müslüman`ın zulme karşı boyun eğmeyeceğini buradan bütün zalimlere haykırıyoruz.” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. (Fatih Gültekin- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir