• DOLAR 32.496
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2432.797
  • ...
Diyarbakır Müftülüğünden `Fatih Paşa Camii` açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalarda, tarihi Fatih Paşa (Kurşunlu) Camisinin yakılmasıyla ilgili Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, yangın sırasında saldırıların devam etmesi nedeniyle itfaiyenin yangına müdahale edemediği belirtildi.

Açıklamada, Kurşunlu Camisi`nin Diyarbakır`da ilk Osmanlı eseri olduğuna dikkat çekilerek, söz konusu caminin PKK`liler tarafından yakıldığı ifade edildi.

Caminin tekrardan onarılma projelerinin hazırlandığı ifade edilen açıklamada, “Terör olayları nedeniyle özellikle kuzey giriş cephesi, orijinal kapı ve doğramaları ile çevre duvarları daha önce büyük oranda hasar görmüş olan tarihi miras Fatih Paşa Camii`nin, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce onarılması için analitik projeleri hazırlanmaya başlanmış ve onarılması planlanmaktaydı.” denildi.

Açıklamanın devamında, PKK`nin cami içerisinde yangın çıkardığı belirtilerek, yangında orijinal kapı ve kepenklerin yandığı, duvarların hasar gördüğü belirtildi.

PKK`lilerin yollara hendek ve barikat kurması, saldırıların devam etmesi nedeniyle itfaiye ve güvenlik güçleri tarafından yangına müdahale edilemediği ifade edilen açıklamada, bölgenin güvenliği sağlandıktan sonra gerekli çalışmaların yapılacağı bildirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir