• DOLAR 32.589
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2496.886
  • ...
Başbakan Davutoğlu`ndan açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

VİZESİZ GEÇİŞ EN GEÇ EKİM 2016'DA

AB ile tam üyelik hedefinin Türkiye için çok önemli olduğunu ve süreci hızlandırmak için kararlı olduklarını da söyleyen Davutoğlu,''En geç Ekim 2016 yılında Türk vatandaşları Avrupa'ya vizesiz seyahat edebilecek. Biz büyük bir Avrupa halkıyız ve biz olmadan asla Avrupa'nın tarihi de, kaderi de yazılamaz. Ve yine biz bir Asya milletiyiz ve biz olmadan asla Asya'nın da tarihi yazılamaz. '' diye konuştu.

En geç Ekim 2016'da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizesiz olarak Avrupa'yı gezebilecekler.

BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜM

Geçen hafta Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Türkiye bir ateş çemberinin içindeyken gelin bu süreçten bir geçici bütçe ile geçmeyelim. ''Kalıcı bir bütçe hazırlıyalım'' dedi. Ama o görüşmelerde olumlu fikir beyan edip sonradan Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgilisi olmayan bazı şartlar öne sürmesi bizi üzdü. Burada Bahçeli'ye teşekkür etmek istiyorum verdiği destekden ötürü. Bu Türkiye Millet Meclisi'ne yakışmadı. Ana muhalefet partisine yakışmadı. Sayın Kılıçdaroğlu bir empati yapın. Eğer siz bu makamda olsaydınız kalıcı bütçe yerine geçici bütçe yapılsaydı ne düşünürdünüz.

PUTİN'İ EMPATİYE DAVET EDİYORUM

Putin'i burdan empati yapmaya davet ediyorum. eğer biz Ukrayna hükümetinin çağrısına uyarak Ukrayna'da Rusya ile akrabalık bağları olan yerleri bombalasaydık Putin ne yapardı. Bizim aldığımız her türlü tedbir sivilleri korumak içindir. Bu insanların yardımına kopşmayı insani bir görev olarak kabul ediliyoruz. Gözümüzün önünde Türkmen kardeşlerimizin katledilmesine göz yummayız sessiz de kalmayız.

Rusya ile her türlü görüşmeyi yapmaya hazırız. Ancak bize hiçbir şeyin dikta edilmesine de müsade etmeyiz. Kimse bizden sınırılımızı koruma irademizden taviz vermemizi beklemesin. Rusya bir takım ekonomik yaptırımlar uyguluyor açıkca biz bunları çelişkili buluyor ve gerekli görülmesi halinde biz de yaptırımlarımızı devreye sokarız.

Biz İran'ı en zor günlerinde yalnız bırakmadık. Ama onlar bizi en haklı olduğumuz bir konuda bizi yalnız bırakırlarsa köklü İran- Türkiye dostluğuna zarar vermiş olurlar. Bütün dünya İran'ın karşısındayken biz BM'de Brezilya ile birlikte ambargolara karşı el kaldırdık. Önümüzdeki dönemlerde Rusya'nın tavrı ne olursa olsun biz caydırıcı tedbirlerimizi uygulamaya geçireceğiz.

BİZİM KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK

Musul'daki asker sayımızı arttırdık. Ancak maksatı aşan bir takım eleştirilere cevap vermek isitiyorum. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok.

Irak'ta 1,5 yılı aşkındır eğitim verilmektedir. Sincar'ın kurtarılması operasyonunda en büyük destek bu kamplarda eğitilen birliklerden gelmişitir. Söz konusu asker arttırımı rutin bir harekettir. Oradaki askerlerimizin olası DAEŞ saldırısı karşsında güvenliğini arttırmaya yöneliktir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir