• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
PKK dağa eleman götürmek için halka baskı yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Derik ilçesinde evleri dolaşan PKK`lilerin, dağa eleman kazandırmak ve şehir merkezlerindeki olaylarda kullanmak için her evden kız veya erkek olsun bir kişiyi almak için ailelere baskı uyguladığı öğrenildi. Aileler ise çocuklarını PKK`ye kaptırmamak için başka şehirlere gönderiyor.

Son zamanlarda çatışmaları şehir merkezine taşıyan PKK, 90`lı yıllarda kırsal köylerdeki halka uyguladığı baskıyı şimdi de şehir merkezlerinde uyguluyor. Halkın şehir merkezlerinde yaşanan çatışmalara destek vermemesi üzerine evleri tek tek dolaşan PKK`liler, her evden en az bir kişinin kendilerine katılması için baskı yapmaya başladı.

İsmini vermek istemeyen bir Derikli, PKK`nin halka yaptığı baskıyı şöyle anlattı: “PKK`liler Derik ilçesinde ev ev dolaşıp her evden kız olsun erkek olsun bir kişiyi dağa çıkarmak ve şehir merkezlerindeki olaylarda kullanmak için ailelere baskı uyguluyor. Bunu kabul etmeyen aileleri ise tehdit ediyorlar. Aileler de çocuklarını PKK`ya kaptırmamak için ilçeden başka yerlere göndermek zorunda kalıyor. Bazıları da göç ediyorlar. Biz bunları 90`yıllarda da gördük. Özellikle kırsal kesimlerdeki köylere inen PKK`liler her evden bir kişiyi dağa götürmek için halka baskı uyguluyordu. Çocuklarını vermeyenlere ise hepinizi öldürüp evinizi yakacağız diye tehdit ediyorlardı. PKK`lilerin çatışmayı şehir merkezlerine taşımasıyla beraber şimdi de şehir merkezlerindeki evlere gidip her aileden bir kişiyi istiyor. Özellikle kendilerince Aşiretsiz sahipsiz gördüğü ailelere çok baskı uyguluyorlar. Anladığımız kadarıyla PKK dağda ciddi manada sıkışıp güç kaybetmiş çatışmaları şehir merkezine taşımasının sebebi ise halkı ayaklandırmak istiyor ama gördüğümüz kadar halktan ciddi manada destek görmedikleri için dağdan silahlı grupları şehir merkezlerine getiriyorlar.”

PKK`nin binlerce çocuğu dağa kaçırdığı ve akıbetlerinin bilinmediğine dikkat çeken bir Derikli de, “Hepimizin malumu PKK, şimdiye kadar birçoğu öğrenci olan binlerce küçük yaştaki çocuğu dağa götürdü. Bunların akıbeti bilinmiyor. Aileleri ne kadar eylem yaptı, çağrıda bulunduysa da ne PKK çocukları geri gönderdi ne de devlet tarafından ciddi girişim yapıldı.” diyerek PKK`nin son zamanlarda aynı şekilde çocukları dağa kaçırmaya çalıştığını söyledi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir