• DOLAR 32.523
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2493.046
  • ...
Batman'da 'Yaşama Yol Ver' yürüyüşü düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, Batman Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Ambulans Servisi Başhekimliği yönetici ve çalışanlarının katılımıyla 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası münasebetiyle ‘Yaşama Yol Ver’ kampanyası kapsamında yürüyüş düzenlendi.‏ Daha sonra Atatürk Parkı’nda kurulan stantta halka kampanya ile ilgili bilgiler verildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, 112 acil sağlığın kesintisiz hizmet veren hayati öneme sahip büyük bir sistem olduğunu hatırlatarak, “112 Acil sağlık hizmetinin amacı, 112 acil çağrı hattının aranması halinde en kısa sürede hastaya ulaşmak ve hastayı en yakın, uygun tedavi merkezine ulaştırmaktır. Ambulans, acil bir hastayı veya ağır yaralı birini hastaneye yetiştirirken ona mutlaka yol verilmelidir. Ambulansta kurtarılmayı bekleyen hastalar için zamanın çok önemli olduğunu unutmamak gerekir. Sağlık Bakanlığı tarafından ulusal bazda 112 acil çağrı merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik farkındalığın artırılması amacıyla Yaşama Yol Ver Projesi hazırlanmıştır. Bu proje ile birlikte vatandaşların ambulansa yol vermek ve 112 Çağrı Merkezini boş yere meşgul etmemek konusunda bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır.” dedi.

Acil Sağlık Hizmetleri Haftası vesilesiyle Atatürk Parkı’nda açılan ‘Yaşama Yol Ver’ standında halk ile buluştuklarını belirten Bodakçi, açtıkları stantta halka kampanya hakkında bilgilendirmeler yapıldığı kaydetti. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir