• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Bal, beyinde meydana gelecek hasarları ortadan kaldırır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ - DOĞRUHABER

Bal, arıların çiçeklerden topladığı nektarın, kendi vücutlarından salgıladıkları bir takım enzimlerle işlenmesi sonucu, dayanıklı, yoğun ve yüksek besin değeri içeren bir gıda maddesine dönüştürülmesi ile elde edilir.

BİTKİLERİN ÇOĞU ARILAR SAYESİNDE TOZLAŞARAK ÜREYEBİLMEKTEDİR.

Arılar kursaklarını bir kez doldurmak için yonca çiçeklerini yaklaşık olarak 1500 defa, 1 gr. bal üretmek için ise yaklaşık 180.000 defa ziyaret ederler. Arıların performansının, uçan bir arının yakıt ihtiyacının kilometre başına yarım gram bal olduğu ya da diğer ifade ile 3 milyon kilometre için 1 litre bal olduğu görülmektedir. Arılar 8 kg bal üretmek için dünyanın çevresini 6 kez dolaşacak kadar uçmak durumundadır. Üstelik arılar bunu yaparken doğal yaşamın sürmesine vazgeçilmez bir katkıda bulunurlar. Bitkilerin çoğu arılar sayesinde tozlaşarak üreyebilmektedir.

BİR YAŞINDAN KÜÇÜK OLAN ÇOCUKLARA YEDİRİLMEMELİ

Balın bir yaşından küçük çocuklara yedirilmesi oldukça tehlikelidir. Çünkü bebeklerin midesi, balı sindirmek için uygun değildir. Ciddi anafilaksi şoka girebilirler.

BALIN BAŞLICA FAYDALARI

* Beyin kanası geçiren hastalarda, iyileştirici etkisi bulunur.

* Balın yapısı çok fazla vitamin ve mineral içerir. Bal;  B1, B2, B3, B4, B5, B6 ve C vitaminlerini, kalsiyum fosfor, potasyum, kükürt, sodyum klorür ve magnezyum gibi minarellerin yanı sıra bakır, iyot, demir, manganez ve çinko gibi, çok önemli maddeler içerir.
*Balın  % 70`lik kısmı doğrudan kana karıştığından, her türlü mikrobun üremesini engeller.

* Bal, vücudun erken yıpranmasını engelleyen bir besindir.
* Bal sinir bozukluğu nedeniyle uyuyamayan insanların sinirlerini teskin eder.

* Mide ülserine de balın faydası vardır. Bal damarları genişletip, yüksek tansiyonu düşürür. Kalbi kuvvetlendirir ve çarpıntıları giderir.

* Kalbin her tarafının bol kanla beslenmesini sağlayan bal, karaciğerin en iyi dostlarından birisidir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir