• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Batman`da farklı bir yöntemle bypass ameliyatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Bölge Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi, ileri kalp merkezlerinde ve üniversite hastanelerinde yapılabilen bir bypass ameliyatı gerçekleştirerek bölgede bir ilke imza attı. Farklı bir teknikle ameliyat edilen 76 yaşındaki Süleyman Aslan, sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Op. Dr. Sinan Göçer, “Koroner arter hastalıklarda uygulanan bypass ameliyatı genel olarak iki yaklaşımla yapılmakta. Birincisi klasik ve en sık olarak uygulanan median sternotomi yani göğüs ön tarafında iman tahtasının kesilmesi yolu ve minimal invaziv cerrahi denilen daha küçük kesiler ile yapılan bazen robot kullanılan ameliyatlardır. Minimal invaziv cerrahi hasta açısından daha konforlu bir ameliyat olmakla beraber bütün koroner arter hastalarına uygulanabilen bir yöntem değildir. Teknik olarak daha zor ve tecrübe gerektirmektedir.” dedi.

Açıklamanın devamında Göçer şu bilgileri verdi: “76 yaşındaki Süleyman Aslan`a göğüs ağrısı nedeni ile yapılan koroner anjiyografisinde ana koroner damarında darlık saptandı. Stent girişimi başarısız olunca bypass kararı alındı. Ameliyat hazırlıları yapılırken hastanın göğüs ön kısmında bir yara oluştu. Bu yara tam da ameliyat sahasında idi. Tedaviye rağmen iyileşme süreci çok uzun sürdü. Bu esnada hastanın göğüs ağrıları olması nedeni ile stratejimizi değiştirerek hastamızı farklı teknikle ameliyat ettik. Op. Dr. Mehmet Karaçalılılar ve Anestezi Uzmanı Gülsüm Kahveci ile gerçekleştirmiş olduğumuz ameliyat başarılı geçti. Ameliyat sonrası dördüncü gününde servise alınan hasta ikinci haftasında taburcu edildi.”

Hasta Süleyman Aslan ise “Kalbimle ilgili sıkıntılar yaşadığımda hangi doktora ve hastaneye gidelim diye çocuklarım sordu soruşturdu. ‘Batman Bölge Devlet Hastanesinde Dr. Sinan Göçer iyi doktor dediler.` Kalp damar cerrahisi bölümünün çok kişiyi sağlığına kavuşturduğu söylendi ve biz de bunun üzerine geldik. Söylenen doğruymuş. Doktorumun gözlerinden öpüyorum. Emeği geçeneler şükran borçluyum.” diye konuştu.  (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir