• DOLAR 32.554
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2425.598
  • ...
İlk Dersi Bakan Dinçer Verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da15-25 Aralık tarihleri arasında, Van`ın diğer ilçelerinde ise 10-11, 17-18 ve 24-25 Aralık 2011 tarihlerinde verilmesi planlanan afet uyum derslerinin ilkini Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından verilmesi planlanıyor. Van merkezde 4 eğitim sınıfı ve 8 yaşam alanından oluşan "Psikososyal Destek Merkezi"nde gerçekleştirilecektir.
 
Depremde hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencileri acılarını yaşadıklarını söyleyen bakan Dinçer: "Eğitim ailesi olarak bir taraftan kaybettiğimiz öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin acısını yaşarken, öte yandan ancak ortak çabamızla normale dönecek bir hayat için de çaba göstermemiz gerekiyor. Bu süreçte öğretmenlerimizin fedakârlıkları, çocuklarımızın bu travmayı atlatması noktasında ne kadar önemli olduğunu görüyoruz" dedi.
 
Van`a atadıkları öğretmenlerle hem Bölgede görev yapan öğretmenlere hem de öğrencilere destek olmak istediklerini söyleyen Dinçer: "800 öğretmenimizi atayarak hem çocuklarımıza hem de Van ilimizde görev yapan öğretmenlerimize destek olalım istedik. Bunun yanında daha iyi şartlarda görev yapabilmeniz ve ihtiyaçlarınızın, taleplerinizin karşılanması noktasında her zaman büyük bir hassasiyet içinde olacağımızı bilmenizi isterim, sizleri daha önce atanan öğretmen arkadaşlarınızdan ayıran husus; görev yapacağınız bölgede çok büyük acılar ve travmalar yaşamış öğrenci ve velilerimize hizmet verecek olmanızdır" diyen Ömer Dinçer: "Psikolojik bilgilendirme ve anlamlandırma toplantıları yapıldığını Burada ki amaçlarının ise amaçlarının öğretmen ve öğrencilerin süreci anlamlandırmasına destek olmak ve duygu paylaşımını sağlamak olduğunu söyledi.
 
80 İlde Psikososyal Müdahale Ekipleri
Van ilinden diğer illerimize göç eden öğrenci, öğretmen ve velilerine yönelik Psikososyal müdahale ekiplerinin tamamlandığını da sözlerine ekleyen bakan Dinçer: "öğrencilerimizin öğretmenlerine ve ailelerine yönelik 80 ilde Psikososyal müdahale ekipleri tarafından eylem planları tamamlanmış, destek eğitim çalışmalarına başlanmıştır ve bugün Sizlere de travma, duyguların paylaşımı, travma sonrası çocuk ve gençlerde görülen stres tepkileri başlıkları altında uzaktan eğitime başlıyoruz" dedi.
 
Van`da görev yapan 300 rehber öğretmenin okullardaki tüm öğretmenlere ve öğrencilere Haziran ayının sonunda kadar Psikososyal müdahale alanında eğitim hizmeti verileceğini söyleyen Dinçer "Bu eğitimler, Van merkezde 4 eğitim sınıfı ve 8 yaşam alanından oluşan Psikososyal Destek Merkezi`nde gerçekleştirilecektir. Bu tür fedakârlıkların toplum vicdanında en güzel şekilde yansımasını bulacağını, depremde kaybettiğimiz öğretmenlerimizin her zaman rahmetle, minnette, özlemle hatırlanacağını bu vesileyle söylemek isterim" dedi.
 
(Murat dalgın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir