• DOLAR 32.345
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2303.51
  • ...
`Müslümanları Zan Altında Bıraktım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İslam aleyhtarı haber yapmak zorunda bırakıldığını açıklayarak istifa eden İngiliz Daily Star gazetesi eski muhabirlerinden Richard Peppiatt’ın vicdanı sızlıyor. Leveson Inquiry adlı bir dergiye konuşan Peppiatt, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
"Müslümanların Tehlikeli Olduğunu Körükledik"
 
Ne tür İslam karşıtı haberler yaptığını açıklayan Peppiatt, itiraflarını sürdürdü. İslam karşıtı haber yapması için yöneticilerden baskı gördüğünü yineleyen Peppiatt, "Temel hedef, (İslam aleyhinde ırkçı saldırıları ile bilinen) İngiliz Müdafa Derneği’ni gaza getirmekti. Sürekli Müslümanların ülke güvenliği için nasıl tehlikeli olduğunu, göçmenlerin işsizlik sorununu körüklediğini anlatıyorduk” dedi. Müslümanlar aleyhine yaptığı bir asparagas haberi de örnek gösteren Peppiatt, özetle şunları söyledi: "Bir seferinde Müslümanların Hintli sih kılığında turuncu türbanlar giyerek, bu türbanların içine bomba koyarak, uçakları havada patlatacağı ile ilgili bir iddia uydurdum. Elbette böyle durumlarda hemen ‘adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir emniyet yetkilisinden’ aldığımız bilgilere göre diye lafa başlardım. Başlık da hazırdı. ‘İngiltere’yi bekleyen türban saldırısı’. Ayrıca zaten bir haberle hem Müslüman hem de Hintli göçmenleri zan altında bırakmak çok avantajlı idi."
 
"İslâm Aleyhtarı Haber Yapmaktan Bıktım" Diye İstifa Etmişti
 
İngiliz gazeteci Richard Peppiatt, gazete yöneticilerinin kendisine "Git, Müslümanlar ile ilgili birtakım abuk sabuk haberler uydur, asparagas olsun" dediğini ileri sürerek ve "İslam aleyhine haber uydurma zorunda olmaktan bıktım" diyerek istifa etmişti. Söz konusu haberler yüzünden Avrupa’da ırkçılığın tohumlarının atıldığı belirtiliyor.
Yeni Akit
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir