• DOLAR 32.507
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2423.52
  • ...
Taşlanan Otobüslerin Cezası Mahalleliye Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Buca`nın Gediz semtinde geçtiğimiz perşembe akşamı belediye otobüsleri kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlanmıştı. Belediye ise buna karşılık otobüslerin yol güzargahını değiştirerek araçların mahalleye girişini yasakladı.

 

Zarar görenlerin kendilerinin olduğunu söyleyen mahalle sakinleri belediyenin bu anlamsız karşılığına hiçbir anlam veremedi. Mahallece mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlardan Hüseyin Akkaba şunları ifade etti `` Akşam vakti otobüsleri taşlamışlar, duyduğumuzda gerçektende taş atanları kınadık, `neden böyle bir şey yapıyorlar, halbuki kendileri de bu otobüslere biniyorlar` dedik. Fakat belediye öyle bir şey yaptı ki, yaptığı o şeyle mahallelinin kinini kazandı."

 

Akbaba, "Üç beş kişinin taşlı saldırmasına karşılık, saldırganların polislerce yakalanması gerekirken, taşlanan otobüslerin cezası mahalleliye verildi ve otobüsler mahalleden alındı. Bunu da güya kibar bir cümleyle duraktaki cama yazdıkları `163 - 518 - 818 nolu hattımızın güzergahı, 73 nolu hattımızın güzergahını kullanmaktadır` yazısıyla açıkladılar. Şunu bilsinler ki bu çözüm değildir, çözüm gerçektende samimi olmaktır, vatandaşına zulmetmek değildir "dedi.

 

Çok gergin olduğunu ifade eden Akkaba, "Şuan kış ayındayız, yağmur var, çamur var şehirdeki en önemli unsurlardan bir tanesi de ulaşımdır. Belediye biran önce otobüs güzergahlarını eski haline çevirmelidir." dedi.
 
Yunus Şani-İLKHA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir