• DOLAR 32.55
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2433.28
  • ...
Müdür Yardımcısından Provokatörlük
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - 2011-2012 Eğitim Öğretim yılının başladığı günden beri aylarca eğitim hakları gasp edilen başörtülü öğrenciler, ailelerin ısrarlı girişimi sonucu gecen hafta içerisinde sadece bir gün sınıflarına alındı.

 

İddialara göre, öğrencilerin başörtüleriyle okula girmelerini içine sindiremeyen Pakize Kemal Öğücü İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı H.B, başörtülü öğrencilerin resimlerini çekerek bazı gazetelere göndermek suretiyle provokatörlük yaptı.

 

Öğrencilerin sınıf içerisindeki başörtülü resimleri, bazı gazete ve internet sitelerinde "Şeriatçılar okullara girdi" başlığıyla servis edilince, öğrenciler, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlülüğünün talimatıyla tekrar okullara alınmamaya başlandı.

 

Müdür Yardımcısı Telefonla Öğrencilerin Resimlerini Çekip Gazete ve İnternetlerde Teşhir Etti
Pakize Kelam Öğücü İlköğretim Okulu 7.sınıf öğrencisi Zeynep Kütükçü Cuma günü sınıf içerisinde derste iken sınıf öğretmeni ve aynı zamanda Müdür yardımcısı olan H.B`nin kendilerinin resimlerini çektiğini belirterek; "Müdür yardımcımız biz sınıftayken telefonuyla gizlice bizim resimlerimizi çekti. Ondan iki gün sonra da bizi tekrar okula almadılar. Benim resimlerimi çekerken birkaç kez elindeki telefonun flaşı da patladı." dedi.

 

"Bize İftira Attılar"
Anayasaya göre, insanların inançlarından dolayı dışlanamayacağını belirten öğrenci velisi Hüseyin Kütükçü; "Okul açıldığından buyana okula giden çocuklarım, inançları gereği başlarında `örtü` var diye içeriye alınmıyor. En son, ısrarımız üzere çocuklarımız, gecen hafta içerisinde Milli Eğitim Müdürünün okula gönderdiği talimatla okula alındı. Okulda başörtüsünü hazmedemeyen Müdür Yardımcısı H.B. çocuklarımın resimlerini gizlice çekerek basın yayın kuruluşlarına gönderdi. Basın ve medya da çocuklarımın resimleri servis edilip yalan yanlış ve iftiralarla dolu haberler yapıldı. Bize hakaretler edildi. Bu haberler üzerine çocuklarımız tekrar okuldan atıldı. Yasaya göre, öğrencilerin derslere alınmaması suçtur." İfadelerini kullandı.

 

Bu Yasakçı Zihniyet Ne Zaman Bitecek!
Baba Kütükçü,Türkiye deki yasakçı zihniyetin hiç bitmediğini belirterek; "Daha önce insanlar sarıklı diye başlarını kesen zihniyet bugün Pakize Kemal Öğücü İlköğretim okulunda yine meydana çıkmış bulunuyor. Yeklilere sesleniyorum! Bu yasakçı zihniyet ne zaman bitecek!" şeklinde konuştu

 

8.Sınıf öğrencisi Şuheda Arslan`nın velisi Zekeriya Arslan ise; "Elhamdülillah Müslüman`ım, Müslüman olduğumuz içinde bu okula alınmıyoruz.Pakize Kemal Öğücü İlk öğretim Okuluna çocuklarımız başörtülü oldukları için alınmıyor." dedi.

 

Mağdur öğrencilerden selva Arslan`nın Velisi Mahmut Arslan da, yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bir ülkede başörtüsünün yasak olamayacağını belirterek; "Yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bir ülkede, çocuklar başörtüsü ile okuyamaz diye bir yasa var mı? Varsa, bize göstersinler." diyerek yapılan hukuksuzluğa tepki gösterdi.
Aileler, müdür yardımcısı ve okul yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

 

Bütün bu iddialar üzerine bilgi almak istediğimiz müdür yardımcısı H.B, bizimle görüşmek istemezken, iddiaları sormak istediğimiz Pakize Kelam Öğücü İlköğretim Okulu Müdürünün ise, izinde olduğu söylendiği için kendisine ulaşamadık.
 
Şefik Mert-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir