• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Valilikten Suriye`ye Gideceklere Uyarı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde, Suriye`ye özel veya ticari amaçlarla seyahat eden vatandaşlara ve araçlarına yönelik saldırıların olduğu kaydedildi.
 
Açıklamada, ``Suriye`de yaşanan olumsuz gelişmeler can ve mal güvenliği açısından ciddi riskler taşımaktadır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri açısından, gece ve gündüz zorunlu sebepler dışında Suriye`ye seyahat etmekten kaçınmaları uygun olacaktır`` ifadelerine yer verildi.


Taksicileri Suriye plakalı taksilerin Türkiye`ye girişine engel olmak istedi
Türkiye ile Suriye arasında yolcu taşımacılığı yapan taksiciler, Suriye sınır kapısında kendilerinden alınan vergi oranlarının arttırılmasına tepki göstererek, Hatay`ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı`nda Suriye plakalı taksilerin girişine engel olmaya çalıştı.
 
Cilvegözü Sınır Kapısı`nda toplanan bir grup taksici, Suriye`ye girişte kendilerinden alınan vergi oranlarının artırılmasına tepki olarak, Sınır Kapısı`nda Suriye plakalı taksilerin Türkiye`ye girişine yolda lastik yakarak bir süre engel oldu.
 
Taksiciler, Suriye`deki uygulamalar nedeniyle günlerdir çalışamadıklarını öne sürerek, Suriyeli taksicilerin de Türkiye`ye girişine izin vermeyeceklerini belirttiler.
 
Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, olay yerine gelerek taksicileri ikna etmeye çalıştı.
Türkiye-Suriye arasında yolcu taşımacılığı yapan taksicilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ifade eden Güler, uygulamayla ilgili Suriyeli yetkililerle gerekli görüşmelerin yapılmaya çalışıldığını söyledi.
Polisin de ikazıyla Sınır Kapısı`nda bekleyen Türkiyeli taksiciler olaysız dağıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir