• DOLAR 32.594
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2495.612
  • ...
Komutan ve Eşlerine 7 Yıldızlı Tatil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başta Fenerbahçe Orduevi olmak üzere TSK sosyal tesislerinde askerin aşçılık, berberlik, garsonluk gibi işlerde çalıştırılmayacağı, lüks harcamaların sınırlandırılacağı açıklaması yapılsa da; ulaşılan belge ve fotoğraflar, gerçeğin söylenenden çok farklı olduğunu ortaya koydu.
 
Halkın büyük kesimi kısıtlı imkanlarla yaşamaya çalışırken Tümgeneral Ahmet Levent Taştan`ın emri ile Erdek Özel Eğitim Merkez Komutanlığı`nın 7 yıldızlı bir tatil merkezine çevrildiği, kısa şort giydirilen 500 kadar askerin, komutan eşleri ve çocuklarının iyi bir tatil yapması için türlü maskaralıklara zorlandığı ortaya çıktı. 1 trilyon harcanarak yenilenen tatil kampından ulaşan belge ve fotoğraflar, ‘imtiyazlı insanların süper lüks yaşantısını` deşifre etti.
 
203 Bin Metrekarelik Kampa 1 Trilyon Harcandı
İlker Başbuğ döneminde Tümgeneralliğe terfi eden Ahmet Levent Taştan`ın üstlerine yaranmak için sorumluluğunda bulanan Erdek Özel Eğitim Merkez Komutanlığı`nı adeta her şey dahil konseptinde hizmet veren tatil kampına çevirdiği belirlendi. 203 bin 230 metrekare alan üzerine kurulan, eğitimle hiçbir ilgisi bulunmamasına rağmen ‘Özel Eğitim Merkezi` adı altında faaliyet gösteren tesisin 1 trilyonluk ödenekle süper lüks otelleri aratmayacak hale getirildiği belirlendi.
 
2 Lüks Yat, Onlarca Tekne Devasa Havuzlar Emre Amade!
Akit`e ulaşan bilgilere göre 1 trilyon bütçe ile yenilenen tatil kampında yok yok. Tesiste 99 bina bulunuyor. 998 metre sahil, 2000 kişilik 2 adet arıtma sistemi, 7 adet su kuyusu, 4 adet su deposu, 3 adet 500 Kva`lık jeneratör, 1 trafo, 110 metreküp aquapark havuzu, 6 adet su kaydırağı, kampta paşaların emrinde 2 adet lüks yat, 4 tane sürat teknesi ve ayrıca balıkçı tekneleri de bulunuyor.
 
2 Katlı Lokantaya 59 Bin TL`ye Asansör Yapılmış
Tesiste komutanların emrine tahsisli 1 otobüs ile 3 minibüsle birlikte toplam 17 araç var. Periyodik bakım için 90 bin lira tahsis edilen kampın, birlik imkanları ile modernize edilen C-D ve E motellerine 34 bin lira harcanarak yeni mobilyalar alındığı ifade ediliyor.
 
Kampta yer alan Marmara lokanta ve mutfak kısmı, Avşa lokanta mutfak bölümünün tadilatında askerin işçi olarak çalıştırıldığı vurgulanırken; tadilatlara 150 bin liradan fazla para gittiği, yalnızca iki katlı olan Gökkuşağı restorana paşalar rahat ulaşsın diye 59 bin lira harcanarak asansör eklendiği belirtiliyor. Bununla da yetinilmeyerek misafirlerin manzara eşliğinde yürümesi için Seyir Tepe yürüyüş yolunun yapıldığı, buraya da 85 bin 150 lira harcandığı ifade ediliyor.
 
500 Askerin Kısa Şortla Hizmette
2005 yılında Deniz, Hava ve Karacı muvazzaf subaylara hizmet için birleştirilen tesiste generaller için 39, subaylar için 205, astsubaylar için 248 motelin bulunduğu vurgulanırken, rütbelilerin aileleri ile birlikte tatile geldiği tesiste, aralarında 500 askerin aşçı, hizmetçi, garson, belboy, can kurtaran, temizlikçi, çöpçü ve benzeri işlerde çalıştırıldığı ortaya kondu.
 
Kısa Dönemler Garson Uzun Dönemler Çöpçü!
Tatil kampında yaşayan subay ailelerinin uzun dönem ana kuzularının kaba davranışına(!) tahammül edemediği, şikayet sonrası üniversite mezunu kısa dönem askerlerin birebir hizmette (garson, resepsiyon, oda hizmetlisi gibi), uzun dönemlerin ise geri hizmetlerde görev aldığı ifade edildi.
 
Komutanlığa Ait 2 Minübüs Parçalanıp Üstü Açık Hale Getirilmiş
Tesis içerisinde turistik araçla dolaşmak isteyenlerin de unutulmadığı belirtilirken, bu ihtiyacın giderilmesi amacıyla KKK. 6. Ana Bakım Merkez Komutanlığı`na ait 2 adet minibüsün parçalandığı, Uzak Doğuda kullanılan tenteli araçlara benzetilerek hizmete sunulduğu vurgulanıyor.
 
ASKERLERİN AĞZINDAN ERDEK:
‘Ağır şartlarda hizmet var`
Askerliğini Erdek Özel Eğitim Merkezi`nde yapan askerler terhis olduktan sonra yaşadıklarını internette paylaşıyor. forum.donanımhaber.com isimli internet sitesinde yorum yapan Met5 isimli yorumcu askerliğini burada yaptığını, ‘gittiğim gördüğüm rezalet` cümleleri ile izah ediyor. Met5 yaşadıklarını “Sadece şunu söyleyeyim sadece hizmet var burada, ne sohbet edecek, ne kitap okuyacak, ne de hani akşamları 10 dakika haber izlemek için televizyon seyredecek vakit dahi yok. Ağır şartlarda çalışacaksın ama herkes sana ‘Oh ne kebab yerde askerlik yapıyorsun` diyecek. Budur özetle” şeklinde özetliyor.
 
‘Eğlenceli bir askerî kamp`
Glrguler isimli bir başka yorumcu ise burada tatil yaptığını belirterek, “Ben bir asker eşi ve asker ailesi olarak bu gözle yapayım önce yorumumu, biz yani eğlenmeye ve tatile gidenler için süper bir yer acayip eğlenceli komplike bir askeri kamp. Eğer askerlik için gidilecekse özellikle muvazzaf subayların izne ayrıldığı Temmuz ve Ağustos dönemlerinde çok yoğun oluyor, benim birkaç arkadaşım Erdek gibi askerî kamplarda askerliğini yapmıştı ve çok yorulmuşlardı; çünkü talep çok fazla. Ama emekli subayların ve ailelerinin geldiği zamanlar daha rahat, sayı az ve yaşlı tontonlar. 10`ar günlük periyotlarla devre araları olur. Var olan misafirler gider, 2 gün boşluk verilir. 2 günün sonunda yeni misafirler gelir. Bu 2 günde biraz olsun nefes alabilme şansınız var. Denize girebilir, biraz da dinlenebilirsiniz, tabi yapmanız gereken dönem sonu sayımlardan ve temizlikten sonra” şeklinde konuşuyor.
 
Yeni Akit
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir