• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
Bingöl'de 18 okul 'beyaz bayrakla' ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan, “Temiz Okul, Sağlıklı Okul” projesi kapsamında Bingöl’de yapılan denetimler sonucunda başarılı görülen 18 okul, beyaz bayrakla ödüllendirildi.

60. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene, İl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler ve okul müdürleri katıldı.

Komisyon tarafından yapılan denetimlerde başarılı görülen 7 lise, 4 ortaokul, 6 ilkokul ve 1 anaokuluna beyaz bayrak ve pirinç levhalar, Vali Köşger, Milli Eğitim Müdürü Sarı ve Halk Sağlığı Müdürü Söyiler tarafından verildi.

60. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törende konuşan Vali Köşker, “Okullarımızı ve müdürlerimizi tebrik ediyorum. Aynı performansı sürdürmelerini ve bunu öğrencilerimize bir yaşam biçimi haline getirecek şekilde, bir alışkanlık haline getirecek şekilde, terbiye ve talim kazandırmalarını diliyorum. İnsanımız her türlü eğitime, yeniliğe, gelişmeye açıktır. Bingöl’deki yavrularımız da çocuklarımız da hem aile ortamında aldıkları eğitim itibariyle hem de zekâları ve kapasiteleri itibariyle her türlü yeniliğe, gelişmeye, ufukları açık insanlardır. Dolayısıyla bu konuda toplumsal değişimi sağlayacak olan temel dinamolardan biri eğitim müessesesidir.” dedi.

Toplumsal değişimi daha iyi noktalara taşıyacak olanların eğitim kurumları olduğunu  belirten Vali Köşger, “Ben, okul idarecilerimizin bu konudaki gayretlerinin devamını diliyorum. Sizlerin yaptığı faaliyetlerin diğer okullara da örnek olmasını, Bingöl’ün il olarak etrafındaki diğer illere de örnek olacak şekilde bütün ildeki okullarımıza beyaz bayrak takılmasını temenni ediyorum. Temizlik önce kişisel öz bakımıyla başlayan bir süreç. Sonra evini ve etrafı ile gelişiyor. Sonra da kentini ve tüm dünyayı temiz tutması lazım. Kentini de temiz tutması noktasında bir süreç ve seferberlik başlatmamız gerekiyor. Bunda temel dinamo, okullardır. Bugün beyaz bayrak olan 18 okulumuzu bir kez daha tebrik ediyorum. 18 okul ile birlikte ilimizde beyaz bayrak sahibi okul sayısı 37’ye yükseldi. Bunun daha da artmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir