• DOLAR 32.516
  • EURO 34.577
  • ALTIN 2493.936
  • ...
'Ağrı'nın sağlık sorunları bir an önce giderilmeli'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı'da sağlık alanında yaşanan sorunlar hakkında bir değerlendirmede bulunan Sağlık-Sen Ağrı Şube Başkanı M. Melik Yakut, sağlık sorunlarının giderilmesi için kalıcı bürokrat ve personele ihtiyaç olduğunu, Ağrılıların ise sağlık personeline sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Aylardır Ağrı'da çocuk doktorunun olmadığına dikkat çeken M. Melik Yakut, geçici görevlendirme ile şu anda sıkıntının giderilmeye çalışıldığını bunun da çözüm olmadığını söyledi.

İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan M. Melik Yakut, "Ağrı ili uzun süredir çocuk doktoru noktasında sıkıntı yaşıyor. Buraya atanan çocuk doktoru arkadaşlarımız istifa ediyor veya özel sağlık kuruluşlarına geçiyorlar. 2 çocuk doktorumuzu var, onlarda icap nöbetinde, yani zorunlu olarak mesai yapıyorlar. Poliklinikte görev yapamıyorlar. Polikliniklere de pratisyen arkadaşlarımız bakıyor. Genel sekreterimize ilettik, genel sekreterimiz de Bakanlık nezdinde girişimlerde bulundu, girişimlerin ardından geçici süreyle görevlendirmeler yapıldı. Doktorlar geldi ama görev süreleri bitince tekrar gittiler. Diğer doktorlarımızda rapor alarak gelmiyorlar." dedi.

M. Melik Yakut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim sıkıntımız sadece doktor nezdinde yok. Bölgemizde doğum oranının çok yüksek olması nedeni ile ebeye de ihtiyacımız var. Bu noktadaki eksiklik büyük sıkıntıya yol açıyor. Bazı ilçelerimizde tek ebe nöbete kalıyor. İdarecilerimiz eksikliklerin giderilmesi için çaba gösteriyor ama il bazında personel eksikliği nedeni ile sıkıntılar giderilemiyor. Sağlık Bakanlığı PVC oranını artırması ve bölge farkındalığını yaratarak burada kalıcı personeli sağlaması gerekiyor. Özendirici haller veya bu bölgede maaş durumu düzenlemesi ile personel kalıcı hale getirilmeli. Geçici sebepler ile gelen arkadaşlarımız eğitim durumu, eş durumu gibi durumlardan tayin alıp tekrar gidiyorlar. Taşıma suyu ile değirmen dönmez. Geçici görevlendirme ile doktorlar getirilmesi sıkıntıları gidermiyor."

Bölgede yaşanan olayların da sağlık sektörünü olumsuz etkilediğini belirten Yakut, “Ağrı'da sağlık alanında fiziki yapı yetersiz. Şu an yapımı devam eden 357 yataklı Ağrı Devlet Hastanesi var ve proje bazında 400 yatağa tamamlandı. Fakat bununla başlayan projeler bir yıldır hizmet veriyorlar. Maalesef Ağrı'nın şöyle bir talihsizliği var. Müteahhitler iflas ediyor, tekrardan ihale yapılıyor ve hastanenin yapımı hâlâ devam ediyor. İnşallah gelecek yıl bu tesisimiz faaliyete geçerse PVC ve sağlık personeli oranımız da yükselirse ilimizin biraz rahatlayacağını tahmin ediyoruz.” diye konuştu.

“Sağlık alanında yaşanan olumsuzlukların sebeplerinden biri de son zamanlarda bölgede yaşanan olaylardır.” diyen Yakut, “Olaylar nedeni ile ilimizde sağlık personelinin kaçışı başladı. Burada kalıcı olmayı isteyen arkadaşlarımız bile durmadı, gitti. Ayıca buraya gelen bürokratlar da kalıcı olmuyor. 3-4 ayda bir bürokratlar değişiyor. Örneğin Kamu Hastaneleri kurumunda yönetici bir proje başlatıyor, projeyi tam hayata geçirecek o bürokrat görevden alınıyor ve maalesef başkası geliyor. O projeler yarıda kaldığı için hiçbir proje de başarılı olmuyor. Şu an yöneticilerimiz ve personel arkadaşlarımız bir çalışma içerisine girmişler. İnşallah kalıcı olup memleketimize bir fayda sağlarlar." şeklinde konuştu.  

Yakut son olarak Ağrı halkından, başka ilden gelen ve misafir sayılan bürokrat ve personele sahip çıkmalarını istedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir