• DOLAR 32.388
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2326.709
  • ...
Türkiye ile Katar arasında vizeler kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resmi temaslarda bulunmak üzere Katar’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani’nin Sani’nin onuruna verdiği yemeğin ardından basın mensuplarına, Katar ziyareti ve buradaki görüşmeleri ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Bugün gerçekleştirdikleri Türkiye ile Katar arasında Yüksek Düzeyli Stratejik Komite Toplantısı’nın ilkinde 15 anlaşmaya imza attıklarını ve toplantının ikincisinin 2016 yılı içinde Türkiye’de yapılacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakanlarımız karşılıklı olarak kendi ilgi alanlarına giren konularda çalışmalarını yıl boyu en ideal şekilde sürdürecekler ve daha sonra da Cumhurbaşkanı, Devlet Başkanı olarak biraraya gelmek suretiyle biz bu neticeye noktayı koyacağız.” dedi.

“Katar ve Türkiye arasında vizeler de kaldırılmış oldu”

Bu anlaşmaların her birinin önemli olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha sonra, bunların içerisinde 16’ncı anlaşma diyebileceğimiz bir adım daha attık ki o da vizelerin kaldırılması olayıydı. Bundan böyle Katar ve Türkiye arasında vizeler de kaldırılmış oldu, rahatlıkla Türk vatandaşları, Katar vatandaşları ülkelerimiz arasında gidip gelebilecekler. Bu adeta bir son saniye adımı diyebiliriz ve bundan dolayı değerli kardeşim Şeyh Tamim’e çok çok teşekkür ediyorum. Hemen bir anda gayet pratik bir şekilde talimatları ilgili birimlerimize verdik ve karşılıklı notaları göndermek suretiyle bu adımı atmış olduk.” şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun, iki ülke arasında bugün imzalanan anlaşmaların arasında yer alan ‘BOTAŞ ile Katar Petrol Arasında Doğal Gaz Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı’na atıfta bulunarak bu anlaşmanın içeriği ve ne anlama geldiği yönündeki sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle cevap verdi: “Bu konuyla ilgili bildiğiniz gibi aslında Katar petrolünün ta geçmişten bu yana, yani Türkiye’de LNG yatırımına girme teşebbüsü vardı.  Şu anda Türkiye’de malum gelişmeler sebebiyle de ‘LNG noktasında nasıl bir adım atabiliriz ve Türkiye’de LNG depolama noktasında bir yatırıma girebilir miyiz’ arayışı içerisindeydiler. Biz de buna olumlu baktığımızı söyledik. Şu anda biliyorsunuz gerek özel sektörün, gerekse devletin LNG depolama tesisleri var; burada belki hükûmetten hükümete veyahut da farklı bir şeklide bir yatırım adımı atılmış olacak.” (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir