• DOLAR 32.475
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2478.545
  • ...
Merhamet Eli'nden 46 aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’de yaptığı hayırlı hizmetleriyle adını duyuran Umut Kervanı Platformu’na üye olan Merhamet Eli Derneği, Kasım ayı faaliyet raporunu açıkladı.

Kasım ayında 26 aileye yaklaşık 3 bin TL değerinde gıda yardımında bulunduklarını söyleyen Merhamet Eli Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, 10 aileye de 2 bin 700 TL nakdi yardımda bulunduklarını kaydetti.

Gönül, “Kasım ayı içerisinde toplamda 46 aileye yaptığımız yardımların tutarı 5 bin 665 TL’dir. Bingöl Merhamet Eli Derneği olarak bizler imkânlarımız oluştukça her ay olduğu gibi bu ay da ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım elini uzattık. Bu yardımlarda katkısı ve emeği geçen tüm hayırseverlerden cenabı Allah razı olsun” dedi.

İnfak’ın önemine değinen Gönül, “Kur’an’a göre infak, malı Allah için hayır yollarında harcamak demektir. Başka bir ifadeyle, önden ahirete gönderilen maldır. Bir diğer ifadeyle, ahiretteki kendi şahsî hesabımıza gönderdiğimiz bir “kargo” paketidir. Malı ahirete göndermek, malı infak etmekle, yani malı Allah rızası için vermekle mümkündür. Başka hiçbir biçimde mal ahiret tarafına geçmez, ebedî olmaz, elimizde kalmaz, elimizden tutmaz. İslâm dininde veren el, alan elden üstündür. Vermek için çok mala da gerek yoktur; bilâkis, “az” maldan vermek, daha makbuldür. Zaten “maun”, insanlara az-çok demeden yardım yapmak demektir.” diyerek Maun Suresi’nin mealini paylaştı.

Hayırseverleri yardıma çağıran Gönül, “Merhamet Eli Derneği olarak amacımız;  ihtiyaçlarını karşılayamayan muhtaç ailelere az da olsa ihtiyaçlarını gidermede yardımcı olmak ve o yoksulların sıkıntılarını paylaşmaktır. Siz hayırseverlerle bu ihtiyaç sahibi aileler arasında bu bağı kurmak bir köprü olmak bizi de ziyadesiyle sevindirecektir” şeklinde konuştu.

Merhamet Eli Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül açıklamasında son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi No: 14/C BİNGÖL

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı

Web: www.merhameteli.org(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir