• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
Kılıçdaroğlu`ndan PKK`li “arkadaş”lara hendek çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakır`a geldi.

Havayoluyla kente gelen Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz günlerde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi`nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Taziye ziyaretinin ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne geçen Kılıçdaroğlu, daha sonra Diyarbakır Barosunu ziyaret etti.

Elçi`nin barodaki masasına gül koyan Kılıçdaroğlu, baro yetkilileriyle bir süre görüştü.

Görüşme sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Tahir Elçi`nin öldürülmesi olayının bir an önce aydınlatılması gerektiğini belirtti.

Olayın faillerinin bulunup, yargıya teslim edilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, “Diyarbakır`ın göbeğinde bir faili meçhul olmamalı. Öyle bir tablo yaşanmamalı. Bir baro başkanı katlediliyor ve bunun faillerinin mutlaka ortaya çıkarılması gerekiyor. Kim olursa olsun olay mutlaka aydınlatılmalı, gün yüzüne çıkarılmalı. Failler belirlenmeli ve yargıya teslim edilmeli. Biz, siyaseten bunun takipçisi olacağız. Sözde değil, samimiyetle bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Failler bulunmalı, yargıya teslim edilmeli. Diyarbakır Barosuna başsağlığı dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Diyarbakır`da PKK`liler tarafından sokaklara ve caddelere barikat kurulmasına değinen Kılıçdaroğlu, barikatların kimler tarafından kurulduğunu bilmediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Rahmetli barıştan yanaydı. Yollarda barikatların kurulmasının doğru olmadığını defalarca ifade ediyordu. Eğer bu vasiyetse ona herkesin uyması lazım. Barikatlar sorunu çözmez, sorun yaratır. Bu ülkede eğer siz sokakları, caddeleri kapatırsanız bu doğru değildir. Diyarbakırlı bunu istemiyor. İzmirli de bunu istemiyor. Diyarbakır sıradan bir kent değildir. Eğer siz bu kentin sokaklarını ayırırsanız, barikatlar kurarsanız bu kabul edilemez ve doğru değildir. Barikatları kuran arkadaşlara da, kişilere de, kim yapıyorsa onu bilmiyoruz tabi, kesinlikle siz Tahir Elçi`yi seviyorsanız onun vasiyetinin gereğini yapın. Kaldırın onları.”

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, açıklamanın ardından barodan ayrıldılar. (Hamza Adiyaman/M. Sıddık Bilge - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir