• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
HÜDA PAR`dan Tahir Elçi`nin ailesine taziye ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve partililerinden oluşan bir heyet, yaşanan çatışmalı ortamda arada kalarak hayatını kaybeden Diyarbakır BARO Başkanı Tahir Elçi`nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Tahir Elçi`nin yakınlarına başsağlığında bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz,  Elçi ailesinin acısının büyük olduğunu ve kendilerinin bunu çok iyi anladıklarını belirterek, “İnşallah bu son olur ve bu memleket daha fazla acılar yaşamaz. Dileğimiz, devletin bir an önce failleri bularak ortaya çıkarmasıdır. Umarız, Tahir`in vasiyeti yerine gelir ve bu çatışmalar son bulur. Çatışmaların son bulması için çağrı yaptığı bir anda kurşunların hedefi haline gelerek hayatını kaybetmesi hepimizi çok üzmüştür. Allah sabırlar versin.” temennisinde bulundu.

“İnşallah vasiyeti yerine getirilir”

Taziyede bulunan Fırat Anlı ile de tokalaşarak ayaküstü sohbet eden Yılmaz, yaşanan durumdan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Yaşanan bu acı ve ölümlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Yılmaz, “İnşallah daha fazla yürekler yanmaz ve daha fazla ocaklar sönmeden bu çatışmalı ortam sona erer. Tahir`in bu şekilde öldürülmesi de bizleri ayrıca üzmüştür. Beklentimiz, Tahir Elçi`nin vasiyeti mahiyetindeki son açıklamasının yerine gelmesidir. Yerleşim yerlerine taşınan, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atarak sivil ölümlere sebep olan çatışmaların son bulması, memleketimize, bölgemize barış ve huzurun gelmesi için hepimiz elimizden geleni yaparsak bu vasiyetin yerine geleceğini umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 tarihinde kentin önemli tarihi eserlerinden olan Dört Ayaklı Minare önünde yaptığı basın açıklaması sırasında polis ve PKK arasında yaşanan çatışmanın arasında kalarak hayatını kaybetmişti.

Elçi, son olarak yaptığı açıklamalarda PKK`nin hendek siyasetini eleştirmiş, PKK`nin silahlı adamlarını şehir merkezlerinden çekmesi ve çatışmalı ortamın son bulması çağrısında bulunmuştu. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir