• DOLAR 32.603
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2415.147
  • ...
Van Bölge Hastanesinde akülü araç dönemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde hizmet veren Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, akülü elektronik  hasta transfer aracı, ameliyat sonrası hasta transfer sedyesi  ve refakatçı  akülü tekerlekli  sandalyeler olmak 7 akülü araç düzenlenen program ile hizmete girdi.

Açılış programında konuşan Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri  Özcan Öktem, Van ve bölge halkına daha kaliteli bir hizmet sunmak için her geçen gün yenilikler yaptıklarını ifade ederek, ilde devam eden Sağlık hizmetleri ile ilgili önemli bilgiler verdi.

“Bölge Hastanesi kampüsünde 3 bin kişilik Cami yapılacak”

Yapımı devam eden 500 yataklı kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinin 15 Aralık`ta geçici kabule başlayacağını aktaran Özcan Öktem, “50 yataklı Muradiye Devlet Hastanesi taşınma aşamasındadır. 50 yataklı Özalp Devlet Hastanesi bu günden itibaren hizmete açıldı. 30 yataklı Çatak Devlet Hastanesi  geçici kabul aşamasındadır. Hastanemizde LİNAC (ışın tedavi) birimi yaklaşık 2 ay içinde hizmete açılacak. Semt Polikliniği çalışması devam ediyor tahmini 3 ay içinde açılması planlatılıyor. Bölge Hastanesi kampüsü içinde yaklaşık 3 bin kişilik camii projesi onayı alındı, yakın zamanda temeli atılacak. Bilindiği gibi 500 yataklı  yeni hastanemiz tamamlandığında  yaklaşık 180 bin  metrekarelik kapalı alana  sahip olup, yeni Hastane  bölge hastanesiyle 2 tünel ile bağlanmış durumdadır. Bu kadar geniş bir hastanede, hasta  transferlerinde yaşana bilinecek sıkıntılar göz önünde bulundurularak 7 adet akülü transfer aracı hizmetinize kazandırıldı. Bu Van için bir ilktir.” dedi.

Hizmete sunulan akülü araçların özelliklerinden de söz eden Öktem, araçların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bölge Hastanesinde gerçekleşen açılış programı, Akülü araçların Hastane içerisinde aktif hizmete sunulmasıyla ve ikramlarla sona erdi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir