• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`daki `Balıklı Göl`ün turizme kazandırılması bekleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Kozluk ilçesine bağlı Oyuktaş Köyü Yeşilyurt Mezrasında Kürtçe adıyla ‘Gola Masiya` olarak bilinen Balıklı Göl`ün turizme kazandırılması bekleniyor. Köylüler, Şanlıurfa`da bulunan Balıklı Göl`le benzerlik arz eden köylerindeki göletin, turizme kazandırılmasını istiyorlar.

2008 yılında keşfedilen Erzen Antik Kenti`nin sınırlarında kalan tarihi balıklı göl, Kültür Tabiatlarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından sit alanı olarak tescillenmesiyle bireysel olarak gölde temizleme veya iyileştirme yapılamıyor. Köylüler, tarihi çok eskilere dayanan balıklı gölete ilgi gösterilmesini beklediklerini söylediler.

Şifalı kaplıca olarak da kullanıldığı belirtilen suyun dipten kaynaklı olduğu ve içerisindeki balıklara da kimsenin dokunmadığı belirtildi. Yaz mevsiminde soğuk olan balıklı gölde suyun kış aylarında ısındığını ifade eden köylüler, ayrıca bu balıklı gölün suyunun birçok romatizma ve sedef hastaları için şifa kaynağı olduğunu ifade ettiler.

Balıklı gölün çevre düzenlemesinin yapılmasını, gölün ıslah edilmesini ve sağlıklı bir halde koruma altına alınmasını istediklerini belirten köylülerden Adar Benice, “Burası sahipsizdir. Şifa olan bu balıklı göl değerlendirilsin. Geçmiş zamanda bölgenin her yerinden romatizma ve diğer vücut hastalığına kapılan insanlar buraya gelip göle girerdi. Bu göl suyu, her hastalığa iyi gelirdi. Uzun zamandır, etrafı kapatılmadığı için insanlar artık buraya gelmiyor. Kışın su çok sıcak, yazın da çok soğuktur. Şanlıurfa`daki Balıklı Göl gibi buranın da turizme kazandırılmasını istiyoruz.” dedi. (M. Fatih Akgül/M. Said Aksoy-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir