• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Uçakta Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katar'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakta gazetecilere Rusya krizi ve Putin`e yönelik açıklamalarda bulundu.

"PUTİN BANA 'MERT VE CESUR' DERDİ"

Putin`in bugün size karşı cephe almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu soruyu aslında Sayın Putin`e sormanız lazım. Yani 11 ay önce değil, daha öncesinde de benimle ilgili Putin`in beyanları hep mert ve cesurluğum üzerinedir. Dürüst devlet adamlığım üzerine de birçok sözü vardır. Hele hele bizim Berlusconi, Schroder ve kendisi ile üçlü- dörtlü bir araya geldiğimizde benimle ilgili söyledikleri hep bu istikamettedir.

"PUTİN İHLALLER İÇİN 'BUNU MİSAFİRLİK GİBİ DÜŞÜNSENİZ' DEDİ"

Rusya ile hava sahası ihlalleri daha önce her düzeyde ele alındı. Hava sahası ihlali ilk kez olmuş değil. Bunun belgeleri de var. 3-5 değil, yüzlerce ihlal var. Karadeniz`de geçen sene yaptığı hava sahası ihlali 15 dakika. Uyardığımızda “Pilotlar, İngilizce tam bilmiyorlar, yanlış anlaşılma var” gibi ifadeler kullandılar. Suriye`de ilk yapılan ihlalde de aynı sıkıntılar yaşandı. G- 20`de (Putin) bana‘Şunu bir misafirlik gibi düşünseniz` dedi. Ben de ‘Davetsiz misafirlik olmaz dedim. Bunlar bizi stratejik ortak olarak üzüyor` dedim.

Bu haberler de ilginizi çekebilir