• DOLAR 32.499
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2429.204
  • ...
 Hz Ukkaşe (ra) Gaziantep`te anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun ‘Sahabe Ayı` olarak ilan ettiği Kasım ayın etkinlikleri kapsamında, Gaziantep İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (İLİM-DER)  tarafından düzenlenen programla Ukkaşe Bin Mihsan el- Esedi (ra) anıldı. ‘Hz Ukkaşe (ra) anma ve anlama` programına Gaziantepliler yoğun ilgi gösterdi.

Yoğun bir katılım ile gerçekleşen programa, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve parti teşkilatı, Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerin STK temsilcileri Hz. Ukkaşe (ra) Cami-i İmam Hatibi Şeref Aksakal ile vatandaşlar katıldı.

Özel bir düğün salonunda düzenlenen program, Nurettin Şirin Hoca`nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını Gaziantep İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (İLİM-DER)  Said Altun yaptı.

Grup İnzar sanatçılarının sahabeler üzerine bestelenmiş ilahi ve ezgilerin seslendirildiği program Ukkaşe Bin Mihsan el- Esedi (ra) hayatını konu alan sinevizyon ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğtimci-Yazar Abdulkadir Aydoğan, Ukkaşe Bin Mihsan el- Esedi`nin (ra) hayatını anlattı.

“Hz. Ukkaşe`yi bu topraklara getiren İslam sevdasıdır”

Peygamberin vefatından hemen sonra Hz. Ömer ile birlikte sahabelerin İslam`ın yeryüzüne yayılması ve hakim olması için Anadolu topraklarına geldiğini belirten Aydoğan, “Bu güzel coğrafyamız zalimler, müstekbirler ve emperyalist güçlerin elinde idi. Sahabe-i kiram yeryüzünün müstekbirlerini yok etmek için çabaladılar. İşte Hz. Ukkaşe`yi ve diğer sahabeleri bu topraklara getiren sevda İslam sevdasıdır.”dedi.

Allah (c.c) dini için çaba sarf etmektir

Ukkaşe hazretlerinin yerinde duramayan bir süvari olduğunu belirten Aydoğan, “Ukkaşe (r.a) yerinde duramayan bir âşıktı. Aşık ve sevda sahibi olmak, bedel ödemektir. Allah (c.c) dini için çaba sarf etmektir. İnsanların imanı için canı ve malı başta olmak üzere sahip olduğu tüm güzellikleri feda etmektir.” ifadelerini kullandı.

Program yapılan dua ile sona ererken, programa katılan vatandaşlar, Peygamber Sevdalıları Platformuna düzenledikleri programdan dolayı teşekkür etti.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir