• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
Olaylar nedeniyle ambulansın gelmemesi bir hayata mal oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüreğir’in 19 Mayıs Mahallesi’nde PKK’lilerin çıkardığı olaylar esnasında evindeyken kalp krizi geçiren bir kişi, ambulansın güvenlik gerekçesiyle mahalleye girememesi sonucu hayatını kaybetti.

Olay, Yüreğir’e bağlı 19 Mayıs Mahallesi 1056. Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 26 Kasım 2015 tarihinde 19 Mayıs Mahallesinde eylem yapan PKK’liler, ateş yakarak yolu trafiğe kapattı. O sırada evinde kalp krizi geçiren inşaat işçisi Mehmet Zahir Yetkin (46) yere düşerek kafasını taşa vurdu.  Babasını yerde kanlar içinde gören Zahit Yetkin, 112 Acil Servisi arayarak yardım istedi. Saat 18.29'da ambulans isteyen Yetkin’i 3 dakika sonra arayan Acil Servis çalışanı, mahalledeki PKK eyleminden dolayı bölgeye gelemeyeceklerini belirttikten sonra "Ambulansımız Köprübaşı Polis Merkezi önünde, hastayı oraya getirin.”dedi.

Hastaneye geç ulaştırılan vatandaş hayatını kaybetti

Bunun üzerine komşularından araç bulmak için çabalayan Yetkin, bulduğu araçla babası Mehmet Zahir Yetkin’i polis merkezi önüne gecikmeli olarak ulaştırdı. Burada ambulansa alınan baba Yetkin, sağlık ekipleri tarafından Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü ancak beyin kanamasına bağlı olarak kalp yetmezliği sebebiyle olaydan 4 gün sonra hayatını kaybetti.

Babasının mahalledeki PKK olayları ve bu sebeple geciken ambulans nedeniyle öldüğünü belirten Zahit Yetkin, "Bir insanın canı çok önemli, ambulans gelmeliydi ama gelemedi. Babamın ölümüne gelmeyen ambulans neden oldu, şikâyetçiyim." diye tepkisini dile getirdi.

“Erken müdahale edilmiş olsaydı babam ölmezdi”

Babasının evde kalbinin attığını ancak ambulansa geç ulaşıldığından kalbinin durduğunu ifade eden Yetkin, “Ambulansa alındığında kalbi durmuştu. Müdahale yapıldı, kalbi çalıştı. Hastaneye götürüldü, ama kurtaramadık. Erken müdahale edilmiş olsaydı babam ölmezdi." diye konuştu.

Adana Adli Tıp Kurumunda otopsisi yapılan Mehmet Zahir Yetkin'in cenazesi, yakınları tarafından alınarak Alihocalı Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.  Adana Cumhuriyet Savcılığı iddialarla ilgili soruşturma başlattı. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir