• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
HÜDA PAR ve İttihadul-Ulema yaralıları ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDAPAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve İttihadul-Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik`in de aralarında bulunduğu heyet,  Kulp ilçesinin Benin (Karaağaç) köyünde Kur`an kursunda çıkan ve 6 öğrencinin hayatını kaybettiği yangında yaralanan 3 öğrenciyi hastanede ziyaret etti.

“Acı bir olay”

Allah`tan gelen musibetlere sabredilmesi gerektiğinin altını çizen HÜDAPAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, acı bir olay olduğunu ve çok üzgün olduklarını ifade ederek. “Hayatlarını kaybeden öğrencilere Allah`tan rahmet, ailelerine ise sabır, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı

Tanrıkulu, olayla ilgili bir heyetle Kulp ilçesine gideceklerini belirtti.

İlim talebelerinin bulunduğu bir mekânda böyle bir facianın yaşanmasının kendilerini son derece üzdüğünü belirten İttihadul-Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, “Yangın herkesin uykuda olduğu sırada çıkmış. Fakat çevredekiler müdahale edene kadar bir kısmı yanarak bir kısmı ise dumandan zehirlenerek vefat etmiş. Çok feci bir olay, Allah Teâlâ bir daha yaşatmasın.” dedi.

Şenlik, bu tür olaylardan ders alınması gerektiğine dikkat çekerek, “Peygamberimiz (sav) dediği gibi ‘ateşi söndürmeden yatmayanız. Çünkü ateş yakıcıdır` ve insan uyurken kontrolsüzdür. Bize düşen Resulullah`ın sünnetine uymaktır.  Takdir ise Allah`tandır.” uyarılarda bulundu.

Şenlik son olarak, “İlim yolunda ölenler şehit mertebesindedir. Allah mekânlarını cennet eylesin, ailelerine ve bütün Müslümanlara sabrı cemil versin. Allah bize bir daha böyle bir acı yaşatmasın inşallah.”  dedi.   (Yunus Sırat, Hamza Adıyaman - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir