• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
Görmez`den Diyarbakır`daki Kur`an kursunda çıkan yangınla ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki bir Kuran kursunda çıkan yangında 6 çocuğun hayatını kaybetmesine ilişkin, "Teftiş kurulumuz harekete geçti. Herhangi bir ihmalin olup olmadığını tespit etmek üzere oradalar. Hem Diyarbakır Valimizle hem ilçe kaymakamımızla hem il ve ilçe müftümüzle görüşerek konuyu takip ediyoruz" bilgisini verdi.

Görmez, konuya ilişkin Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezinde yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak öncelikle çok üzgün olduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi.

Olayı öğrendikleri andan itibaren, yoğun bir gayret içinde olduklarını belirten Görmez, şöyle konuştu:

"Konuyla ilgili genel müdürümüz ve daire başkanımız şu anda olay yerindeler. Teftiş kurulumuz harekete geçti. Herhangi bir ihmalin olup olmadığını tespit etmek üzere oradalar. Hem Diyarbakır Valimizle hem ilçe kaymakamımızla hem il ve ilçe müftümüzle görüşerek konuyu takip ediyoruz. Cenabıhak böyle acılar yaşatmasın.Tekrar vefat eden öğrencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Olayla ilgili tüm detaylar ortaya çıktıktan sonra, tabii bir de olayın savcılık boyutu var, tekrar bilgilendirmeye devam edeceğiz."

Yaralı öğrencilerin durumunun sorulması üzerine ise Görmez, "Yaralılarımız çok şükür hayati tehlikeyi atlatmış durumdalar. Bir de din görevlimiz var yaralılar arasında, onun da durumu iyi. Ayrıca diğer öğrencilerimiz de ailelerine teslim edildi. Tabii ailelerle de diyalog halindeyiz. Yapabileceğimiz her türlü yardıma hazır olduğumuzu buradan ifade ediyorum" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir