• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Doğruhaber Gazetesi Okuyucularıyla Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Yeni İhya Eğitim Kültür ve Yardımlaşma derneğinin toplantı salonunda gerçekleştirilen seminer 18.30`da başladı.

Dernek üyelerinin ve müdavimleriyle beraber yoğun katılımın olduğu seminerde konuşan Şahin, tarih boyunca inanan halkın her türlü zulümle karşı karşıya kaldığını belirterek, ``Yaşadığımız süreç içerisinde zorunlu olarak fazlaca bir araya gelemedik. Daha önce geldiğimizde aramızda olup şu anda olmayan arkadaşlarımız mevcuttur. Şu anda zamanın zulüm ve acılarını yaşamaktalar. Kimisi hicrette kimisi ise zindanlara koyulmuş durumdadır. Bunlar tarih boyunca yaşanmıştır ve yaşanacaktır. Yaşadığımız bu zindanlar, hicretler ne ilk ne de sondur. Peygamberler de bunları yaşamışlardır. Onlar da zindanlar, hicretler gördüler. Yaşadıklarımız tıpkı Peygamberlerin yaşadıkları gibidir. Birileri bizi anlamayabilir. Bizimle ilgili olarak yaşadıklarımızı anlamlandıramayabilir. Bu yaşadıklarımızın altında başka şeyler aramaya kalkışıyorlar. Bu yaşadıklarımızın altında bir şeyler aramaya kalkışanlar inanın ki, Peygamberlerin hayatını yeterince anlayamamışlardır`` dedi.

Allah`u Teâlâ`nın has kullarını muhakkak ki sınayacağını belirten Şahin, ``Bizler bir musibet yaşamaktayız. Allah`u Teâlâ gerçek kullarını ortaya çıkarmak için insanları imtihana tabi tutuyor. Allah`u Teâlâ ``Ben kuluma nimet verdim bakayım şükrediyor mu? Darlığa düştüğünde bakayım sabrediyor mu? Bunlar Rabbimizin bizim üzerimizdeki hakkıdır. Birileri bizi zindanlarla, sürgünlerle, zulümlerle korkutmaya çalışıyor. İyi bilin ki, Allah`ın korkusu bizleri daha fazla korkutması gerekiyor.`` diyerek konuşmasına son verdi.

Sadullah Şahin - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir